iberdrola agrialimentaria

Iberdrola ha posat en marxa a les vinyes de González Byass i Grupo Emperador, ubicades a la localitat toledana de Guadamur, la primera planta agrovoltaica intel·ligent d'Espanya. Aquesta instal·lació permet adaptar la disposició dels mòduls a les necessitats de les vinyes, per regular mitjançant l'ombra dels panells la incidència del sol i la temperatura.

  • 11,50€
  • -0,99%

Aquest projecte, anomenat Winesolar, ha comptat, a més, amb la col·laboració del proveïdor de solucions tecnològiques avançades Techedge i el fabricant de seguidors i estructures per a panells solars PVH.

La instal·lació comptarà amb seguidors controlats amb un algorisme d'intel·ligència artificial capaç de determinar a cada moment la posició òptima de les plaques solars col·locades sobre les vinyes. El grau d'inclinació s'estableix en funció de la informació recollida pels sensors col·locats a les vinyes, que registren dades relatives a la radiació solar, humitat de la terra, condicions de vent, o gruix del tronc de la vinya, entre d'altres.

Gràcies a aquesta solució, la instal·lació contribuirà a millorar la qualitat del raïm, permetrà un ús més eficient del terreny, reduirà el consum d'aigua de reg i millorarà la resistència d'aquest cultiu a les condicions climàtiques davant l'augment de les temperatures i les cada vegada més freqüents onades de calor, ha subratllat Iberdrola en un comunicat.

La producció d'aquesta planta pilot, de 40 kW de capacitat, es destinarà íntegrament a l'autoconsum dels cellers González Byass i el Grup Emperador.

Noticias relacionadas

contador