ep el presidente de iberdrola ignacio galan en la junta de la compania
IBERDROLA

Iberdrola ha signat un acord marc amb AECOM -líder mundial al sector de les infraestructures-, Ancitel Energia i Ambient -empresa especialitzada en el desenvolupament sostenible dels territoris- i Cinque International -companyia activa en la implantació de solucions vinculades a l'ús de l'hidrogen verd- per al desenvolupament del projecte de conversió a hidrogen verd de l'eix ferroviari dels Apenins que uneix Sansepolcro (Arezzo) amb Sulmona (L'Aquila), a Itàlia.

  • 11,81€
  • 1,33%

Aquesta línia de transport, de més de 300 km, és estratègica per connectar les zones de l'interior d'Itàlia, que travessa Toscana, Úmbria, Laci i Abruços, passant per Perugia, Terni, Rieti i L'Aquila. La línia està parcialment sense electrificar i és utilitzada per trens dièsel que han arribat al final de la seva vida útil. El canvi a l'energia d'hidrogen verda reduirà "dràsticament" els costos enfront dels d'una electrificació tradicional i aportarà innovació i desenvolupament a zones sotmeses a la despoblació i la desindustrialització, ha explicat la companyia.

L'acord marc inclou també una avaluació de la viabilitat tècnica de desenvolupament de la línia transversal Ferrovia dei Due Mari (Ferrocarril dels Dos Mars), impulsada per hidrogen verd, que connectaria l'aeroport de Fiumicino i Roma amb San Benedetto del Tronto mitjançant Rieti, Amatrice i Ascoli Piceno, cosa que convertiria Roma en la primera capital del món en comptar amb trens propulsats per hidrogen verd.

Les iniciatives de reconversió formen part del projecte integrat i sostenible de revitalització dels Apenins centrals, promogut per AECOM, Ancitel Energia i Ambient i Cinque International. El projecte de desenvolupament se centra en l'ús de trens elèctrics impulsats per hidrogen com a palanca per atraure inversions productives a les zones afectades pels terratrèmols de 2009, 2016 i 2017, que durant els últims anys han patit despoblació i declivi econòmic, fenòmens agreujats per la propagació de la pandèmia. Al centre de la iniciativa hi ha l'ús de noves tecnologies a l'àmbit de l'energia i el medi ambient, amb un paper destacat de l'hidrogen verd, a partir de fonts renovables.

Noticias relacionadas

contador