ignacio sanchez galan iberdrola
11,66€
  • 0,05€
  • 0,39%

Iberdrola vol liderar la transició energètica a Espanya i, per aconseguir-ho, ha decidit accelerar la seva inversió en renovables a 8.000 milions fins a 2022. La xifra suposa un augment del 40% respecte al planificat actualment, segons consta a la seva actualització del Pla Estratègic 2018- 2022 que l'energètica presenta aquest dimarts a Londres. A més, al final del període d'execució del pla espera aconseguir un benefici net d'entre 3.700 i 3.900 milions, lleugerament per sobre de l'objectiu inicial d'entre 3.500 i 3.700 milions.

Un any després de presentar al mercat aquest full de ruta, la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán fa un pas més en la seva aposta per l'energia 'verda' a Espanya. Així, els seus plans són desenvolupar almenys 10.000 nous megawatts (MW) solars i eòlics per 2030, amb la qual cosa triplicaria la seva potència actual amb aquestes dues tecnologies.

Per 2022, l'horitzó d'aquest Pla, Iberdrola ja haurà sumat 3.000 nous MW 'verds' i haurà afegit un 52% a la seva capacitat eòlica i solar actual. Actualment, té en construcció més de 700 MW, als quals s'afegeixen 2.500 MW en desenvolupament i una cartera de projectes que arriba als 7.000 MW. Per complir aquests objectius, la xifra total d'inversió serà d'uns 8.000 milions d'euros. Els nous desenvolupaments renovables suposaran duplicar les inversions de la companyia en aquest negoci a Espanya, fins als 4.200 milions invertits durant els anys d'execució de les perspectives.

Segons Galán, aquest pla serveix per "accelerar les inversions i donar un fort impuls a la transició cap a una economia baixa en carboni". L'actualització del seu Pla amb accent a Espanya arriba uns dies després que el Govern de Pedro Sánchez presentés el seu paquet normatiu d'Energia i Clima, un full de ruta per transformar l'economia espanyola en línia amb les exigències de la lluita contra el canvi climàtic. Des d’Iberdrola subratllen que aconseguir una economia descarbonitzada per a l'any 2050, la data marcada al calendari oficial, requereix "un marc normatiu a llarg termini, que aporti certesa i estabilitat a les inversions".

ELEVA LES INVERSIONS GLOBALS

L'energètica ha decidit també accelerar les seves inversions globals fins als 34.000 milions de cara a 2022, 2.000 milions més que al Pla inicial, dels quals 30.000 milions ja estan en construcció. El focus estarà en les activitats regulades i els contractes a llarg termini que segueixen l'estratègia global de la companyia, de manera que el 86% de la inversió total es destinarà a aquest tipus de projectes.

En concret, un 47% de l'import global -16.000 milions d'euros- serà invertit en Xarxes i un 39% -13.300 milions d'euros- en Renovables. El negoci de Generació i Clients rebrà un 11% del total -3.800 milions d'euros-. La meta és que, per 2022, Iberdrola hagi incrementat la seva capacitat instal·lada gairebé un 40%.

Segons l'energètica, aquesta revisió a l'alça s'ha pogut realitzar "gràcies a l'avenç en el compliment dels seus objectius" i "a les noves oportunitats sorgides als diferents països on desenvolupa la seva activitat".

OBJECTIUS FINANCERS

La companyia va presentar fa una setmana els seus resultats de 2018, un exercici durant el qual ha superat per primera vegada el llindar dels 3.000 milions en benefici net. L'energètica subratlla, a més, que troba un entorn "propici" per créixer orgànicament a les seves principals àrees geogràfiques: Europa Continental -sobretot a Espanya-, Regne Unit, Brasil, Estats Units i Mèxic.

Amb les noves inversions, l'elèctrica preveu seguir accelerant el seu creixement i aconseguir un benefici net d'entre 3.700 i 3.900 milions per al final del seu full de ruta, un 30% més respecte a 2018. El benefici brut d'explotació (EBITDA), superarà els 12.000 milions per 2022, segons les seves estimacions.

Iberdrola ha recordat que els seus pilars estratègics, combinats amb la digitalització i la innovació, els permetran seguir creant valor per a tots els seus grups d'interès. La companyia ha subratllat el seu objectiu de mantenir la solidesa financera el 2022, amb una ràtio de fons generats en operacions enfront de deute net per sobre del 24%. Pel que fa al pla de rotació d'actius no estratègics, del qual la companyia ja havia complert gairebé la meitat al tancament de 2018, Iberdrola indica que s'elevarà fins als 3.500 milions durant el període d'execució del pla, 500 milions extra respecte al pla que va arrencar fa un any.

Pel que fa al dividend, Iberdrola ha assenyalat que augmentarà en línia amb els resultats i establirà "un sòl creixent fins als 0,40 euros per acció el 2022". La companyia estableix un repartiment de dividends entre el 65% i 75% i mantindrà l'opció del programa 'Iberdrola Retribució Flexible' així com un nombre d'accions estable en 6.240 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador