ignacio galan presidente iberdrola resultados marzo 2020

Iberdrola va obtenir un benefici net de 1.257 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 30,4% respecte al mateix període de l'any passat, a causa de les plusvàlues 484 milions d'euros per la venda de la participació del 8,07% en Siemens Gamesa, va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,21€
  • 1,75%

Sense aquests atípics, el benefici net ordinari de l'energètica va ser de 968 milions d'euros fins a març, un 5,3% més, gràcies a inversions rècord de gairebé 10.000 milions des de l'inici de 2019.

Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) d'Iberdrola va créixer un 5,8% durant el primer trimestre de 2020, fins a 2.751 milions d'euros.

Els 5.500 megavats (MW) posats en operació durant els últims dotze mesos pel grup van impulsar els negocis Liberalitzats i de Renovables, que van millorar un 26,5% i un 6,1%, mentre que el negoci Regulat va caure un 4,7%, afectat per ajustos comptables als Estats Units i per la retallada d'ingressos d'acord amb el marc regulador vigent a Espanya.

PITJOR EVOLUCIÓ A ESPANYA PEL COVID-19

En aquest cas concret d'Espanya, la pitjor evolució es va deure a la caiguda de la demanda elèctrica peninsular, en un 3,2% i dels preus del mercat majorista, en un 37%, condicionades bàsicament totes dues magnituds per l'estat d'alarma declarat arran del coronavirus.

Així, Iberdrola Espanya redueix el seu Ebitda en un 3% i el seu benefici net un 7%. No obstant això, les inversions van augmentar un 51% comparat amb els tres primers mesos de 2019, tant en xarxes com en l'acceleració de nous projectes renovables.

MANTÉ LES PREVISIONS PER AL 2020

Malgrat la crisi del coronavirus, el grup presidit per Ignacio Sánchez Galán manté la previsió de creixement per al benefici net i dividends, gràcies a la contribució de les inversions de 10.000 milions d'euros previstes per a aquest exercici i les plusvàlues obtingudes durant el primer trimestre.

Noticias relacionadas

contador