iberdrola nueva marca
11,61€
  • 0,15€
  • 1,31%

Iberdrola invertirà 600 milions durant els propers deu anys per convertir en ciutats intel·ligents els principals municipis a Espanya, amb l'objectiu de contribuir a la seva evolució. Ho farà a través d'i-DE, la nova marca de l'activitat de distribució elèctrica de la companyia, segons ha informat aquest dimecres.

Les inversions en aquest projecte aniran destinades, principalment, a un major desenvolupament de la xarxa de distribució elèctrica, per integrar recursos energètics clau per a una ciutat intel·ligent, així com a augmentar la intel·ligència de la xarxa de distribució, potenciant la digitalització i permetent, així, millorar la qualitat d'informació i servei.

La marca, que ja treballa en aquesta iniciativa amb mitja dotzena d'Ajuntaments i Comunitats Autònomes, preveu estendre el projecte a més de 40 municipis espanyols durant el 2019, incloent-hi capitals de província i ciutats de més de 100.000 habitants, a les regions en què opera com a distribuïdora.

El treball d'i-DE, en col·laboració amb les administracions locals i regionals, se centra en quatre àrees estratègiques per a una ciutat intel·ligent, des de la perspectiva de la xarxa de distribució elèctrica, que inclouen la mobilitat elèctrica, les infraestructures de xarxes, l'eficiència en l'ús de l'energia i la sensibilització ciutadana.

El director de Planificació i Regulació d'i-DE, Juan Ríos, explica que "les xarxes intel·ligents s'han convertit en una de les claus del procés de descarbonització de la nostra economia i de la transició energètica, afavorint la integració de la mobilitat elèctrica i les renovables per a un mix energètic més net i descentralitzat". "El desplegament de la nostra xarxa elèctrica intel·ligent ens està permetent incorporar la 'traça neuronal' de la xarxa per oferir un millor servei al ciutadà".

Noticias relacionadas

contador