galan resultados primer trimestre

Iberdrola continua celebrant a la borsa l'arxivament de la imputació de Galán pel cas Villarejo. Les accions del grup energètic van pujar amb força dijous després de la notícia i continuen rebotant aquest divendres, ja que els analistes interpreten que és una notícia molt positiva.

  • 11,46€
  • -0,61%

"Notícia que seria molt positiva (com ho va recollir la cotització ahir) pel costat reputacional i, sobretot, perquè es reduirien els possibles dubtes quant a la posició de Galán a Iberdrola. Cal destacar que la decisió del jutge podria ser recorreguda per la Fiscalia fins a l'1 de juliol", assenyalen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 12,85 euros.

"Bones notícies", afirmen també des de Bankinter, empresa que recomana comprar, amb objectiu de 12,10 euros. "En l'actualitat cap treballador d'Iberdrola forma part de la investigació del cas. Això suposa un recolzament amb vista a possibles inconvenients en temes de governança o responsabilitat social corporativa o de presència d'Iberdrola en carteres amb criteris ESG (Environmental, Social and Corporate Governance)".

A més, recorden que "el desembre passat, l'intent de compra de PNM Resources als EUA per Avangrid va trobar dificultats per aquest tipus de consideracions. La Comissió de Regulació de Nou Mèxic va informar en contra de l'operació i entre els arguments que va utilitzar figurava els problemes de reputació de l'empresa derivats de les actuacions judicials al 'cas Villarejo'".

"L'eliminació de les incerteses en termes de governança afavorirà el desenvolupament futur de l'operació", conclouen aquests experts.

En la mateixa línia, el banc britànic Barclays, que aconsella sobreponderar, amb objectiu de 14 euros, indica que "la decisió judicial podria facilitar el retorn dels fons ESG a Iberdrola".

Noticias relacionadas

contador