iberdrola brasil linea

Iberdrola, a través de la seva filial Neoenergia, s'ha adjudicat la seva línia de xarxa elèctrica més gran al món en la subhasta de línies de transmissió elèctrica celebrada aquest dijous, de 1.700 quilòmetres, segons ha informat l'Agència Nacional d'Energia Elèctrica del país (Aneel).

  • 11,50€
  • -0,99%

En concret, Neoenergia va adquirir dos lots dels 13 oferts: un, de 1.707 quilòmetres, el projecte de més extensió ofert a la subhasta, entre els estats de Minas Gerais i São Paulo. L'empresa també va guanyar l'adjudicació a l'estat de Mato Grosso do Sul, de 291 quilòmetres. La inversió d'aquests projectes serà de 5.500 milions reals brasilers segons dades del regulador -uns 1.000 milions d'euros- i crearà més d'11.000 llocs de treball durant la construcció.

Iberdrola ha dit que aposta per aquesta subhasta gràcies al seu atractiu marc regulador –els ingressos estan lligats a la inflació– ia la seguretat jurídica del país. “L'adquisició dels actius reforça l'expansió de Neoenergia al segment de transmissió i consolida el compromís de la companyia en el desenvolupament del sector elèctric del país. Tenim un paper rellevant en l'execució del projecte de transmissió en els darrers cinc anys que ens enforteix en aquest mercat. Les excel·lents aliances amb empreses constructores i proveïdores ens permeten assolir condicions molt favorables”, ha declarat Eduardo Capelastegui, futur CEO de Neoenergia a partir del 15 de juliol d'aquest any.

El projecte de 1.707 quilòmetres té com a objectiu ampliar la capacitat de transmissió de la regió nord de Minas Gerais perquè flueixi l'energia generada per fonts renovables. Consta de tres línies amb tensió a 500 kV, a més a més d'una línia a 440 kV. També s'hi construirà la nova subestació New Bridge 3 de 500 kV. El termini atorgat pel regulador per a la seva construcció és de 60 mesos des de la signatura del contracte de concessió el 30 de setembre del 2022. Aquest projecte podria suposar al voltant de 10.000 llocs de treball durant la construcció.

El segon preveu la construcció de 291 quilòmetres de línies a nou municipis de l'estat de Mato Grosso do Sul, amb dues línies en 230 kV i seccions i una subestació 230/138 kV Paradís 2–2x150 MVA. L'objectiu és la integració de les petites centrals hidroelèctriques Fundãozinho, Areado i Bandeirante i la connexió de la distribució a la regió de paradís. El termini estimat pel regulador per a la finalització és de 48 mesos i s'esperen al voltant de 1.250 llocs de treball durant la construcció.

Noticias relacionadas

contador