iberdrola logo
EUROPA PRESS - Archivo

Credit Suisse continua apostant per Iberdrola. La companyia helvètica confirma la qualificació de neutral per als títols de l'elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán i manté el preu objectiu per als títols als 11,40 euros per acció. El banc suís creu que els drets de la companyia tenen “sòlids fonaments”, però subratllen que “els riscos polítics segueixen sent un problema”, com pot ser el límit al preu del gas o un possible nou impost a les elèctriques.

  • 11,46€
  • -0,61%

La companyia radicada a Zuric creu que el retard de la fusió de PNM es veu “parcialment compensat” amb els “sòlids fonaments” de la companyia. "Hem actualitzat el nostre model per reflectir els darrers avenços de la companyia, cosa que ens porta a retallar les previsions d'ingressos nets en un 2% el 2022 i en un 5% en el període 2023-24", expliquen, tot i que asseguren que Iberdrola està "en camí d'assolir l'objectiu d'ingressos nets de 4.000-4.200 milions d'euros aquest any".

La companyia suïssa també assenyala que retalla les previsions d'EBITDA d'Iberdrola per al 2023 en un 2% a causa d'un retard de les instal·lacions solars el període 2022-23 i el possible retard de la contribució de PNM als comptes de la companyia. "També retallem el benefici net declarat en un 5%, ja que ara esperem més costos d'interès", afegeixen.

A l'actual context, Credit Suisse espera que Iberdrola “es pugui beneficiar de l'esperada acceleració de les renovables a Europa” després de la publicació del pla REPowerEU, “que estableix un objectiu de 1.200GW de capacitat renovable per a la UE27 (des de menys de 600GW a finals del 2021)”. Així mateix, subratlla que els preus alts de les energies renovables continuen compensant les tendències inflacionistes dels costos d'inversió.

Amb això present, el banc helvètic considera que Iberdrola podria presentar l'actualització del pla de negoci a la tardor després de l'ajornament del seu Capital Markets Day, previst inicialment per a l'abril del 2022. En aquesta cita, els experts de CS creuen que hi haurà notícies sobre l'adquisició de PNM Resources i també que se celebrarà en un context de més risc polític davant la presentació de les lleis pressupostàries del 2023 a la Comissió Europea abans del 15 d'octubre.

Així mateix, Credit Suisse presenta dos possibles escenaris per als títols d'Iberdrola. Un de positiu, en què els títols de la companyia assoleixin un preu objectiu de 15,3 euros impulsats per 10GW d'addicions renovables anuals a partir del 2026, l'increment del 20% en el preu de l'acció de la seva filial Avangrid o una devaluació del 20% de l'euro davant de divises com el dòlar o el real brasiler, entre d'altres. I un altre de negatiu, en què els drets d'Iberdrola caurien fins als 8,30 euros en què es produeixi l'efecte contrari en els factors esmentats anteriorment.

Noticias relacionadas

contador