ep archivo   ignacio galan presidente de iberdrola 20211105115803
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola amplia la seva presència a Austràlia amb l'adquisició d'Autonomous Energy, un dels principals proveïdors en aquest país de solucions intel·ligents i tecnologia darrere del comptador. L'espanyola ha dit que aquesta operació "avala la projecció mundial i el compromís amb la transició energètica".

  • 11,61€
  • 1,31%

Des del 2020, Iberdrola ha adquirit Infigen Energy (ara Iberdrola Australia), empresa d'energia renovable integrada verticalment amb 940 MW de capacitat instal·lada. També s'hi ha incorporat Avonlie, un projecte fotovoltaic de 245 MW (dc) a Nova Gal·les del Sud; i també ha aconseguit la Final Investment Decision en projectes en desenvolupament com Port Augusta Renewable Energy Park (PAREP), una planta híbrida eòlica/solar de 320 MW a Austràlia del Sud i a Avonlie Solar Farm. Així mateix, Iberdrola compta a Austràlia amb més de 2GW de cartera de projectes de diverses tecnologies, en diferents etapes de desenvolupament i situats als estats de Nova Gal·les del Sud, Austràlia del Sud i Queensland.

Iberdrola ha subratllat que aquesta nova adquisició "contribueix a assolir les ambicions de creixement a llarg termini d'Iberdrola a Austràlia, posicionant-la com a proveïdor integral de solucions d'energia verda centrades en els seus clients australians del sector comercial i industrial". Els clients tindran accés a solucions energètiques ecològiques integrades i optimitzades que permetran reduir els costos energètics i emissions, així com millorar els seus resultats en matèria de sostenibilitat, ha precisat.

Fundada el 2003, Autonomous Energy és una empresa d'enginyeria i construcció que ofereix una gamma de solucions d'energia verda. Aquestes solucions inclouen energia solar als terrats, ombreig d'aparcaments solars, energia solar fotovoltaica de muntatge a terra, bateries d'emmagatzematge, microxarxes, eficiència energètica i gestió de l'energia.

Iberdrola no ha revelat l‟import de l‟operació.

Noticias relacionadas

contador