ep iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola continua reforçant la seva presència al sector de l'energia eòlica marina. En concret, acaba de tancar un acord per a adquirir la totalitat de les accions de la societat Ailes Marines, companyia responsable del desenvolupament, construcció, instal·lació i operació del parc eòlic marí de la badia de Saint-Brieuc a França, un país cada vegada més estratègic per al grup.

  • 12,29€
  • -0,24%

Iberdrola, que ja tenia el 70% del capital d'aquest consorci, n'adquireix el 30% restant, fins ara en mans d'Avel Vor, després de rebre el vistiplau del ministeri d'Economia francès.

Mitjançant aquesta operació, la companyia procura donar un impuls a aquest projecte eòlic marí, la construcció del qual començarà al 202. Està previst que entri en operació en 2023, generant 496 megavats (MW) de potència, energia neta suficient per satisfer el consum d'electricitat d'unes 835.000 persones.

Situat a la Bretanya, a uns 16 quilòmetres de la costa, el parc de Saint- Brieuc requerirà una inversió global de gairebé 2.500 milions d'euros. Comptarà amb 62 turbines de Siemens Gamesa, de 8 MW de potència unitària, que s'estendran sobre una superfície de 75 quilòmetres quadrats. Els aerogeneradors tindran una altura total de 207 metres.

Noticias relacionadas

contador