ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan 20200916125004
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola apunta al mercat japonès com a nova plataforma de creixement en renovables, en concret en l'àmbit de l'eòlica marina, després de signar un acord amb Macquarie´s Green Investment Group (GIG) per a l'adquisició del 100% de la promotora nipona Acacia Renewables.

  • 11,21€
  • 0,72%

Acacia Renewables compta en l'actualitat amb dos parcs eòlics marins en desenvolupament, amb una potència conjunta de 1,2 GW, que podrien estar operatius al 2028. Addicionalment, disposa d'altres quatre projectes en cartera, que sumen una capacitat de 2,1 GW. Iberdrola ostentarà una participació igual a la de GIG en aquestes sis instal·lacions i tots dos socis s'encarregaran de desenvolupar els projectes.

L'operació està alineada amb l'estratègia d'Iberdrola i li permet posicionar-se en una etapa de desenvolupament inicial en el sector eòlic marí japonès, un mercat amb un "gran potencial" de creixement, ha dit la companyia. L'acord possibilita a l'energètica l'accés a una cartera de projectes diversificada, situada en diferents àrees del sud-oest del país, en un entorn "òptim" per a les subhastes anunciades pel Govern del Japó.

Iberdrola i GIG es comprometen, a més, a treballar a reforçar col·laboracions sòlides al Japó, incorporant noves companyies locals als desenvolupaments.

Acacia disposa d'un equip amb experiència en la gestió d'instal·lacions renovables i un "profund" coneixement del mercat, així com d'oficines al Japó; condicions clau per a liderar per si mateixa el desenvolupament de nous projectes futurs al país.

Iberdrola ha dit que aquesta transacció, la sisena operació corporativa enguany, dóna accés al grup a una cartera diversificada i s'alinea amb la seva estratègia: li permet avançar en la diversificació geogràfica -Japó se suma a nous països com Austràlia, Suècia i França- i posicionar-se en mercats amb un fort potencial des de la seva etapa inicial.

Noticias relacionadas

contador