ep punto de recarga de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola ha subscrit amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) un nou préstec 'verd' per import de 59,4 milions d'euros per a accelerar el desplegament del seu pla de mobilitat sostenible, que contempla la instal·lació de 150.000 punts de recàrrega a llars, empreses i a la via pública durant els pròxims cinc anys, van informar totes dues entitats.

  • 11,59€
  • -0,22%

En aquest cas, aquest finançament permetrà reforçar la xarxa de recàrrega en via pública de l'energètica a Espanya i Portugal amb fins a 2.500 nous punts.

El finançament subscrit amb l'ICO, amb venciment a nou anys, representa el quart préstec 'verd' que concedeix l'entitat pública a la companyia espanyola amb l'objectiu de potenciar la producció i ús d'energia a partir de fonts renovables i no contaminants.

En el cas del seu pla de mobilitat sostenible, els usuaris de vehicles elèctrics que recarreguin a les estacions d'Iberdrola ho faran amb energia 100% neta, amb certificat de Garantia d'Origen renovable (GdOs). Així mateix, compten amb la certificació 'verda' per part de G-Advisory, que ha emès el seu 'second party opinion'.

El pla d'electrificació de la mobilitat del grup presidit per Ignacio Sánchez Galán, alineat amb la seva estratègia de recuperació 'verda', compta també amb el suport de la Comissió Europea, a través d'una subvenció per un import de 13 milions d'euros concedida a la companyia en el marc de la convocatòria CEF Transport Blending Facilities per la Innovation and Networks Executive Agency (INEA), que contribuirà a finançar la instal·lació de 2.339 punts de recàrrega en via pública ràpids, súper ràpids i ultraràpids per a vehicles elèctrics a Espanya i Portugal d'aquí a 2023.

Aquestes noves estacions de recàrrega se situaran en vies d'alta capacitat dels dos països i a punts pròxims a les xarxes transeuropees de transport (TEN-T).

L'ICO compta amb l'estatus d''implementing partner' d'aquest programa CEF, amb l'objectiu de facilitar l'accés de les empreses espanyoles a aquesta mena d'iniciatives de la Unió Europea.

En concret, aquesta convocatòria ha impulsat les operacions de 'Blending', que combinen l'ús de subvenció del mecanisme CEF amb una component de préstec d'una de les entitats acreditades en aquest programa, com és l'ICO.

Les propostes que promouen les entitats acreditades en el marc del programa CEF compten expressament amb la conformitat del respectiu Govern de l'Estat membre de la Unió en el qual radiquin les institucions o empreses sol·licitants. A Espanya, correspon donar aquesta conformitat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma).

INVERSIÓ DE 150 MILIONS EN EL SEU PLA DE MOBILITAT SOSTENIBLE

Per part seva, Iberdrola continua apostant per l'electrificació del transport en la seva estratègia de transició cap a una economia descarbonitzada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació 'verda' en aquest període postCovid.

En aquest sentit, l'energètica desplega un pla de mobilitat sostenible la inversió de la qual ascendeix a 150 milions d'euros, amb el qual intensificarà el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pròxims anys.

Aquest pla preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, ciutats i les principals autovies en els pròxims cinc anys.

L'aposta pel desplegament d'estacions d'alta eficiència es concretarà en la instal·lació d'estacions ultres ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

La companyia ha completat ja més de 40 acords de desplegament d'infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricants de vehicles elèctrics.

A més, l'elèctrica ha estat la primera empresa espanyola a subscriure la iniciativa EV100 de The Climate Group, amb l'objectiu d'accelerar la transició cap als vehicles elèctrics, comprometent-se a electrificar tota la seva flota de vehicles i facilitar la recàrrega al personal en els seus negocis a Espanya i el Regne Unit el 2030.

Noticias relacionadas

contador