ep planta fotovoltaica de iberdrola
IBERDROLA

Iberdrola, a través de la seva filial als Estats Units Avangrid, ha començat la construcció del projecte Camí Solar a Kern Countru (Califòrnia), una planta fotovoltaica que comptarà amb 105.000 panells solars i, amb una capacitat de 57 MW, permetrà generar energia neta i lliure d'emissions per a 14.000 llars dels Estats Units.

  • 12,36€
  • 1,31%

El projecte, segons ha informat la companyia, dona suport a la transició energètica dels Estats Units, permetent l'accés a l'energia neta, alhora que augmenta la fiabilitat de la xarxa elèctrica del país i augmenta la creació de llocs de treball, impulsant l'economia local. En concret, la construcció de Camí Solar crearà més de 100 llocs de treball i diversos llocs permanents una vegada conclòs el projecte.

"Aquesta primera instal·lació fotovoltaica s'uneix als sis parcs eòlics que ja estan lliurant energia neta a l'Estat de Califòrnia", ha assenyalat Pedro Azagra, CEO d'Avangrid.

"Aquest és un nou exemple del compromís d'Iberdrola amb el desenvolupament de projectes que generen ocupació, donen suport a les comunitats locals i acceleren la transició cap a una economia descarbonitzada", ha afegit.

La planta, segons Iberdrola, es troba en una àrea científicament analitzada i identificada com a adequada per al desenvolupament d'energies renovables. En concret, la seva ubicació se situa al costat del parc eòlic, també d'Iberdrola, Manzana, que amb 189 MW de capacitat va entrar en operació comercial el 2012.

"Iberdrola és un dels tres operadors d'energia renovable més grans dels Estats Units, amb 8.800 MW de capacitat instal·lada lliure d'emissions". La companyia és present a 25 estats i gestiona 170.000 quilòmetres de línies elèctriques a través de vuit empreses de serveis públics a Nova York, Connecticut, Maine i Massachusetts, donant servei a una població de 7 milions de persones.

Els Estats Units son el principal focus inversor de la companyia dins del pla estratègic 2024-2026, al qual destinarà 41.000 milions d'euros. Concretament, el país rebrà el 35% de la inversió, uns 14.350 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador