ep el presidente de iberdrola ignacio galan en la junta de accionistas celebrada en bilbao
IBERDROLA

Els analistes consideren que els resultats dels nou primers mesos de l'any que Iberdrola ha publicat aquest dimecres (el benefici net millora un 29% durant el període, fins als 3.104 milions; l'EBITDA puja un 17%, fins als 9.529 milions) han estat "bons", i "han batut lleugerament les estimacions del consens".

  • 12,32€
  • -0,36%

Segons explica Bankinter, les xifres han estat afavorides per la positiva evolució de la divisió de xarxes, la nova capacitat en renovables i l'impacte favorable dels tipus de canvi.

Bankinter subratlla que l'evolució de les divises de referència principals ha tingut un impacte positiu en resultats (6% de l'EBITDA i 2% en benefici net atribuïble). El dòlar s'ha apreciat un 12% durant el període; el real brasiler, un 16,7%; i la lliura, un 2,2%.

Ángel Pérez, analista de Renta 4, fa referència a la positiva evolució en totes les geografies excepte a Espanya, tal com ha subratllat la pròpia companyia, amb una caiguda del benefici net al nostre país del 14%. Pérez remarca l'important creixement de l'EBITDA, alineat amb les expectatives de Renta 4.

"Destaquen la base d'actius regulats més gran, millors tarifes i inflació al Brasil, més capacitat renovable instal·lada i més eolicitat, malgrat la menor producció hidroelèctrica, l'evolució del tipus de canvi en els costos i l'efecte negatiu dels elevats preus majoristes al Regne Unit, recollint extraordinaris positius a les xarxes dels Estats Units i en producció i clients, i a Espanya un efecte negatiu per una decisió judicial i una ordre reguladora sobre determinats actius", descriu aquest analista.

L'equip gestor d'Iberdrola ha reiterat les guies de BNA (benefici net atribuïble) per al 2022, que suposa un creixement entre el 8% i el 13%.

"La normalització en els factors de càrrega, les noves inversions en xarxes i renovables i l'impacte favorable dels tipus de canvi permetran continuar millorant el BNA del grup. Mantenim la recomanació de compra. Iberdrola és un valor que ens agrada amb una perspectiva de mitjà/llarg termini. El grup és un guanyador en el procés de més electrificació i ràpida descarbonització a la qual s'enfronta el nou model energètic”, apunten des de Bankinter. El banc destaca el posicionament d'Iberdrola en renovables i en xarxes, la diversificació geogràfica i "una sòlida estructura financera", que li permet capturar les oportunitats al nou escenari de transició energètica.

"A més, Iberdrola manté el focus en la retribució a l'accionista amb un creixement en dividend per acció durant el període 2021-25 superior al 5%. La rendibilitat per dividend als preus actuals és del 4,7% per al 2022", conclou Bankinter.

Noticias relacionadas

contador