ep el salmantino ignacio galan entre los cinco mejores ceo del mundo
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola Austràlia ha acordat formular una opa en efectiu sobre el 100% dels valors emesos de l'energètica Infigen per un preu de 840,6 milions de dòlars australians, equivalents a 510,2 milions d'euros. El Consell d'Administració d'Infigen ha recomanat per unanimitat l'oferta en absència d'una proposta superior.

  • 11,51€
  • -1,24%

L'oferta està condicionada a l'adquisició per part d'Iberdrola Austràlia d'una participació de més del 50% dels valors vinculats d'Infigen, l'obtenció de l'aprovació del Foreign Investment Review Board (FIRB) australià, l'absència d'un canvi material advers, i d'altres condicions habituals. L'opa no està subjecta a un exercici de revisió ('due diligence') addicional d'Infigen o d'un refinançament addicional, i es finançarà amb la tresoreria disponible del grup Iberdrola.

Iberdrola Austràlia i els principals accionistes d'Infigen, fons gestionats per The Children’s Investment Fund Management Ltd, han celebrat un acord previ a l'oferta, conforme al qual els Fons TCI han acordat vendre a Iberdrola Austràlia un 20% del total de valors vinculats emesos per Infigen, a condició que FIRB aprovi l'operació i que l'oferta sigui declarada incondicional.

Infigen és titular d'instal·lacions de generació eòlica terrestre amb una capacitat instal·lada de 670 MW, 268 MW d'actius de generació convencional i emmagatzematge d'energia de suport ('firming'), la producció de 246 MW de capacitat de generació renovable propietat de tercers adquirida en ferm mitjançant contractes de compravenda d'energia i una cartera de projectes eòlics i solars en diferents fases de desenvolupament per una capacitat total superior a 1 GW.

La transacció s'emmarca dins de l'estratègia d'Iberdrola d'expandir la seva presència global en energies renovables.

.

Noticias relacionadas

contador