• Es tracta de la major operació de crèdit realitzada a nivell mundial sota criteris de sostenibilitat
ep ignacio galan presidenteiberdrola
IBERDROLA.

El president d'Iberdrola, Ignacio Galán, ha culminat aquest dilluns amb representants de 24 entitats financeres l'extensió i ampliació de dos crèdits sindicats multidivisa per valor de 5.300 milions d'euros.

  • 11,65€
  • 0,65%

L'acord, subscrit a les oficines de la companyia a Madrid, suposa l'extensió d'aquestes dues línies per un import de 4.400 milions d'euros i la seva ampliació en 900 milions d'euros addicionals. L'empresa ha explicat que, amb aquesta operació, "continua adequant la seva liquiditat a les inversions de 25.000 milions d'euros previstes per al període 2016-2020 i compleix el seu compromís de mantenir la seva liquiditat per sobre dels 9.000 milions d'euros".

Amb aquesta operació es milloren les condicions prèvies, de manera que es recuperen nivells anteriors al començament de la crisi, el 2007, ha assenyalat l'elèctrica. Així, el diferencial obtingut pot ser de fins a 27,5 punts bàsics sobre Ibor, enfront dels 30 punts bàsics de l'última línia de crèdit, signada al mes de juny de 2016. El venciment és a cinc anys, amb la possibilitat de ampliar-lo en dos anys, fins a febrer de 2025.

Aquestes "bones" condicions, segons explica la nota enviada per la companyia, estan lligades al compliment d'un indicador sostenible validat per l'agència independent Vigeo Eiris i relacionat amb la reducció de la intensitat d'emissions per part d'Iberdrola. Es tracta de la major operació realitzada al món supeditada a criteris de sostenibilitat.

Cal destacar, a més, que l'ampliació i extensió dels dos crèdits ha comptat amb BBVA com a banc agent i ha rebut el suport del 100% de les entitats financeres participants des de l'origen.

Noticias relacionadas

contador