ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola, a través de la seva filial Ailes Marines, ha adjudicat a Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) el subministrament de 62 turbines eòliques de 8 megavats (MW) per al seu parc eòlic marí de Saint-Brieuc, de 496 MW i que està desenvolupant en aigües de França, segons va informar la societat.

  • 11,61€
  • 1,31%

Fonts del sector van indicar que l'import d'aquest contracte amb el fabricant d'aerogeneradors, companyia de la qual Iberdrola va ser accionista fins que va sortir del seu accionariat el mes de febrer passat, venent la seva participació del 8% a Siemens, ascendeix a uns 950 milions d'euros.

Amb l'adjudicació d'aquest contracte, l'energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán materialitza així la decisió final d'invertir 2.400 milions d'euros en un ambiciós projecte d'energies netes, que permetrà la recuperació sostenible del sector industrial, la construcció de nous centres de producció i la creació d'ocupació altament qualificada, en un moment crucial per a l'economia europea.

Els aerogeneradors es fabricaran a la planta que Siemens Gamesa ha començat a edificar al port francès de Le Havre, d'on en sortiran les pales, góndoles i turbines. La fàbrica disposa igualment d'una zona logística per als treballs d'instal·lació i permetrà la creació de 750 ocupacions que estaran plenament operatives el 2021.

Saint-Brieuc és un projecte essencial per a la transició energètica i la lluita de França contra el canvi climàtic. La construcció del parc començarà al 2021 i després de la seva posada en marxa, prevista per a 2023, produirà la suficient energia neta per satisfer les necessitats d'uns 835.000 consumidors.

El director d'Energia Eòlica Marina d'Iberdrola, Jonathan Cole, va destacar que aquesta decisió final d'invertir 2.400 milions d'euros i la signatura del major contracte del projecte, "demostren que la companyia compleix la seva promesa d'accelerar els plans d'inversió per recolzar tota la cadena de subministrament i crear milers de llocs de treball sostenibles".

Per part seva, el president de Ailes Marines i director de negoci d'Eòlica Marina d'Iberdrola, Javier García Pérez, va afirmar que amb els aerogeneradors de 8 MW de Siemens Gamesa, el parc eòlic marí de Saint-Brieuc utilitzarà la millor tecnologia existent en l'actualitat. "Ailes Marines està fermament compromesa amb el desenvolupament del sector eòlic marí a França, que farà possible la creació de milers de llocs de treball altament qualificats, l'estimulació de la recuperació econòmica i industrial del país i el compliment dels objectius de reducció d'emissions de carboni mitjançant energies renovables", va afegir.

Mentrestant, el president de Siemens Gamesa Energia Renovable França, Filippo Cimitan, va considerar que aquest contracte és "un pas fonamental" en l'execució del primer parc eòlic marí de Bretanya, i és també "un dels principals pilars per al llançament del nostre projecte industrial a Le Havre". "És una gran notícia per a la transició ecològica a França, així com per a la transformació industrial i la creació d'ocupacions sostenibles a llarg termini en aquests territoris. Estem molt orgullosos de la nostra col·laboració amb Iberdrola en aquest projecte", va afegir sobre aquest tema.

MODEL 'SG 8.0-167 DD'

Situat a uns 16 quilòmetres de la costa francesa, el parc eòlic marí de Saint-Brieuc estarà equipat amb 62 turbines de tracció directa del model 'SG 8.0-167 DD', de 8 MW de capacitat unitària, perfectament equipada per suportar les dures condicions meteorològiques, marítimes i eòliques que caracteritzen la badia de Saint-Brieuc. Amb una altura màxima de 207 metres, des de la base fins a la punta de pala, i un rotor de 167 metres de diàmetre, la tecnologia de tracció directa desenvolupada pel fabricant, una de les principals empreses del món en el camp de l'energia eòlica marina, ha rebut un reconeixement unànime.

Des de 2006, ja s'han instal·lat i comercialitzat més de 1.000 aerogeneradors de tracció directa a parcs eòlic-marins a tot el món.

Saint-Brieuc serà el quart parc eòlic 'offshore' (marí) d'Iberdrola a Europa equipat amb tecnologia de Siemens Gamesa, després de les instal·lacions de West of Duddon Sands, a la mar d'Irlanda (108 turbines de 3,6 MW), Wikinger a la mar Bàltica (70 turbines de 5 MW) i East Anglia One a la costa britànica (102 turbines de 7 MW).

APOSTA PER L'EÒLICA MARINA AMB MÉS DE 13.000 MILIONS D'INVERSIÓ

Dels 34.000 milions d'euros destinats al pla global d'inversió fins a 2022, Iberdrola destinarà 13.260 milions d'euros (un 39%) a renovables, fent de l'energia eòlica marina una pedra angular de la seva estratègia empresarial.

A l'actualitat, la companyia compta amb una cartera de projectes d'uns 12,4 GW (gigavatios) a tres zones principals: la mar del Nord, la mar Bàltica i els Estats Units.

Noticias relacionadas

contador