ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

Les últimes notícies sobre IAG han donat ales a la companyia a la borsa, que aquest dimecres avança més d'un 8%, col·locant-se com les més alcistes de l'Ibex 35. A l'ampliació de capital que el pròxim 8 de setembre aprovarà la Junta General d'Accionistes se suma la intenció de tancar durant mes l'aliança entre Ibèria i Air Europa.

IAG

  • 1,85€
  • -1,91%

Els responsables de totes dues companyies, amb la intervenció del Govern, volen tancar les negociacions abans de setembre. Això sí, qualsevol acord haurà de ser aprovat pels consells d'administració tant d'Ibèria com d'IAG i el primer escull al qual s'enfronten és el preu.

Encara que al novembre van pactar una xifra de 1.000 milions d'euros, recentment, el president d'Ibèria i futur conseller delegat d'IAG, Luis Gallego, va aclarir que aquesta quantitat ja no val després de l'impacte de la crisi sanitària de la Covid-19.

D'altra banda, el conglomerat d'aerolínies ha confirmat una ampliació de capital de 2.750 milions, amb la qual busca continuar reduint el seu apalancament financer i augmentant la seva posició de liquiditat. IAG assegura que Qatar Airways, el seu màxim accionista, s'ha compromès ja a votar a favor de l'ampliació fent ús del seu 25,1% de participacions en el seu capital social.

En el primer semestre del 2020, IAG va perdre 3.806 milions d'euros comparat amb els guanys de 806 milions registrades durant el mateix període de l'any anterior. A més, ha reconegut que no serà fins a l'any 2023 quan s'aconseguirà recuperar el flux de passatgers del 2019, abans que l'epidèmia de coronavirus deixés els seus avions en terra.

Noticias relacionadas

contador