ep archivo   aerolineas de iag
EUROPA PRESS - Archivo

IAG s'enfonsa aquest dilluns en borsa (ha arribat a caure un 8% a Espanya; a Londres es desploma un 15%) després que el doctor Mike Tildesley, membre de l'equip que assessora al govern britànic, hagi dit que considera "extremadament improbables" els viatges internacionals aquest estiu.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

D'acord amb el full de ruta actual per suavitzar les restriccions, la data més primerenca en la qual els anglesos podrien anar-se de vacances a l'estranger seria el 17 de maig. En l'actualitat, els ciutadans poden viatjar fora del país per un nombre limitat de raons, com l'educació o el treball, i qualsevol que ho faci ha d'emplenar un formulari de Declaració per viatjar en el que s'indiqui una raó vàlida per sortir d'Anglaterra.

Un grup de treball del govern informarà al primer ministre el 12 d'abril durant el qual es detallarà quan i com es poden reprendre els viatges internacionals.

El doctor Tildesley va declarar aquest cap de setmana al programa Today de la BBC que "tristament, crec que els viatges internacionals d'aquest estiu són, per a l'estiuejant mitjà, extremadament improbables". Tildesley va advertir del perill que els estiuejants portin altres variants del virus al país, com la de Sud-àfrica.

El doctor va afegir que es corre un risc real si comença a haver-hi massa anglesos a l'estranger el juliol, per exemple, i agost. "El que és realment perillós és que posem en perill la nostra campanya de vacunació en portar aquestes variants per a les quals les vacunes no funcionen tan eficaçment", va avisar.

DEUTSCHE BANK EN RETALLA LA RECOMANACIÓ

Aquest dilluns, a més, el banc alemany Deutsche Bank ha retallat el seu consell sobre IAG fins a mantenir des de comprar, mentre que ha mantingut el preu objectiu sense canvis en 220 penics.

El canvi de recomanació, segons explica Deutsche, ve després del bon comportament dels títols d'IAG. "Han pujat un 27% des del nostre informe de perspectives del 3 de desembre i un 50% des dels mínims del 21 de desembre, beneficiant-se d'un major optimisme sobre l'èxit del desplegament de les vacunes, en particular al Regne Unit i els Estats Units", detalla. Afegeix el banc que aquesta bona evolució de la vacunació portaria al fet que, precisament, aquests viatges internacionals "tornin" al llarg de 2021.

Cal destacar que el Regne Unit ha vacunat ja amb almenys una dosi la meitat de la població adulta.

Noticias relacionadas

contador