ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

IAG es desploma un 6% a l'Ibex 35 aquest dilluns. El conglomerat d'aerolínies es ressent de dues notícies: els plans de quarantena britànics i la retallada de Credit Suisse. Respecte als primers, Boris Johnson va deixar caure que el Regne Unit posarà en quarantena durant 14 dies tots els passatgers que arribin al país.

IAG

  • 2,07€
  • 0,78%

Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, ha reconegut que aquesta mesura afegirà pressió al grup: "Sense dubtes, ens ho fa encara més difícil", afirma a l'agència Reuters.

Walsh ha aprofitat per demanar a Johnson un pla alternatiu, advertint-li que es corre el risc de destruir qualsevol esperança que hi hagués per a la recuperació del sector.

L'aeroport de Heathrow, el més transitat de tota Europa, ha vist com el seu percentatge de passatgers disminuïa un 97% a l'abril.

CREDIT SUISSE

El consorci d'aerolínies ha rebut també una retallada de Credit Suisse. La casa d'anàlisi suïssa manté el seu consell de 'sobreponderar' per a la companyia però en rebaixa el preu objectiu de 463 a 370 lliures esterlines (amb el títol a 190,45 lliures).

"El risc continua sent alt encara que els plans de reestructuració del grup són inspiradors", apunten els suïssos al seu últim informe.

Credit Suisse anticipa a més que el trànsit aeri d'IAG es desplomi un 95% al segon trimestre i un 70% al tercer (comparat amb el 55% anticipats per la companyia).

De cara a l'hivern, preveuen un 50% menys de capacitat i, en general, anticipen un Ebitda negatiu de 1.800 milions per al conglomerat d'aerolínies.

De cara a l'estiu de 2021, els experts suïssos anticipen un repunt del trànsit, que continuarà un 22% per sota del mateix període de 2019. Al 2021 preveuen que IAG tancarà l'any amb un Edit de 1.100 milions d'euros per la caiguda del 33% dels seus ingressos respecte al 2019.

Credit Suisse conclou el seu informe recordant que IAG presenta els seus comptes del segon trimestre el 31 de juliol, i subratlla que, per cada 1% que perdi d'ingressos per passatgers, el seu Ebitda de 2021 rebrà un impacte negatiu de 140 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador