iag gallego
© Alberto Sánchez

"Si la guerra s'estén caldrà incrementar el preu dels bitllets". Així ho ha admès el conseller delegat d'IAG, Luis Gallego, ja que un dels impactes del conflicte a Ucraïna és la pujada del preu dels carburants. "Ara seguim de prop la situació a Ucraïna pel possible impacte que pugui tenir a la recuperació", ha dit.

IAG

  • 2,07€
  • -0,53%

L'increment del cost del carburant representa entre el 20% i el 30% de les despeses operatives de les aerolínies, segons ha explicat Gallego aquest dimecres durant la seva intervenció a la jornada 'Wake up Spain!' organitzada per El Español.

Sobre això ha detallat que IAG actualment compta amb cobertures del 5% del fuel. Amb vista al conjunt de l'any, aquestes cobertures arriben al 65%. Però, si la guerra continua, les cobertures per al 2023 són del 30%, "cosa que portaria a una pujada del preu dels bitllets".

D'altra banda, Gallego ha assegurat que IAG manté de moment la previsió de volar aquest estiu el 90% dels vols que es feien el 2019, abans de la pandèmia de la Covid-19. "Les reserves per a l'estiu continuen sent fortes com abans de la invasió d'Ucraïna", ha afegit.

Sobre la compra d'Air Europa, el conseller delegat d'IAG s'ha marcat un termini de 18 mesos, com a mínim, per tancar l'operació.

Noticias relacionadas

contador