• Des de Bankinter consideren que és "altament probable" que es dugui a terme
  • Els experts de Renta 4 adverteixen que IAG haurà de pagar "una prima considerable" per comprar la noruega
iag norwegian portada

IAG ha arribat a liderar les alces a l'IBEX aquest divendres, encara que finalment s'ha revalorat menys (+0,54%) després d'anunciar aquest dijous que va comprar una participació del 4,61% en l'aerolínia noruega Norwegian i que està interessat en llançar una OPA per quedar-se amb el total de la companyia. Els analistes valoren aquest divendres la futura compra i reconeixen que "l'encaix estratègic és bo".

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

"Considerem altament probable que IAG acabi comprant Norwegian", assenyalen els experts de Bankinter al seu informe diari, encara que tant IAG com Norwegian van afirmar que encara no havien començat a parlar. Tot i així, la resposta de Norwegian després de conèixer l'interès del grup d'empreses a través dels mitjans pot interpretar-se com que està oberta a aquesta compra, ja que en cap moment va parlar d'un interès 'no desitjat' o de la seva intenció de seguir creixent mantenint la seva independència.

"Considerem altament probable que IAG acabi comprant Norwegian", assenyalen els experts de Bankinter

Des de Bankinter expliquen que les rutes d'IAG i Norwegian són, en termes generals, complementàries. A més, consideren que la compra "encaixaria en una estratègia del hòlding articulada sobre la base de marques i rutes". Alhora, precisen que amb aquesta adquisició, IAG eliminaria un competidor i que el cost de la compra seria "assumible", encara que adverteixen d'un impacte dilutiu.

"L'únic aspecte negatiu d'una operació que considerem altament probable és que seria dilutiva per a IAG, almenys a curt termini. (...) Estimem que la dilució de l'EBITDA seria d'aproximadament -5,3% i, en termes de benefici net atribuït, d'entre el -5,5% i el -4,1%", expliquen aquests analistes.

Segons els experts de Banc Sabadell l'operació també "tindria sentit estratègic", ja que permetria a IAG posicionar-se en un negoci en auge, el de les 'Long Haul Low Cost' (aerolínies de baix cost de llarg recorregut). "En tot cas, l'operació tindria impacte limitat. Les vendes de Norwegian representen aproximadament el 13% de les d'IAG i els comentaris de premsa apunten a una potencial oferta per un valor d'uns 2.500 milions d'euros".

UNA PRIMA CONSIDERABLE

Renta 4 també creu que l'operació tindria sentit estratègic atès que Norwegian és un competidor directe de Level, l'aerolínia de baix cost i de llarg radi d'IAG. No obstant això, també destaquen aquest impacte limitat i adverteixen que no creuen que la compra pugui dur-se a terme sense pagar "una prima considerable" a causa del potencial de creixement de l'empresa després de les importants inversions i d’un accionariat sòlid amb voluntat de romandre al Consell. El president i el conseller delegat de Norwegian tenen un 26,8% del capital.

"D'altra banda, hi ha la possibilitat que les autoritats de la competència no avalin l'operació o hi posin condicions", adverteixen des de Renta 4.

Noticias relacionadas

contador