ep willie walsh
EUROPA PRESS

IAG

2,05€
  • -0,02€
  • -1,01%

Els experts de Morgan Stanley han retallat el preu objectiu d'IAG per sota del preu actual de cotització de la companyia. Fixen el nou preu en 5,80 euros enfront dels 6,02 euros als quals cotitza actualment el grup d'empreses i enfront del seu preu anterior de 6,50 euros. Amb tot, el valor avança impertèrrit al parquet i puja més d'un 3%.

No obstant això, IAG està patint molt des de començaments d'any a causa de tota la incertesa que suposa per a l'empresa el Brexit.

El holding d'aerolínies és la companyia que més cau de l'IBEX l'any, amb retallades del 13%, i tot indica que continuarà pressionat a curt-mitjà termini pel que passi amb el Regne Unit.

Molts dels principals accionistes d'IAG són britànics i la companyia es trobaria amb problemes per funcionar en l'espai europeu amb la llibertat amb què ho fa ara si el Brexit es resol de forma brusca o 'dura'.

Tècnicament, els analistes de Bolsamanía ressalten la debilitat dels títols d'IAG, que han polvoritzat la resistència dels 6 euros recentment (avui cotitzen per sobre). "Arribats a aquest punt, l'únic on podem agafar-se en aquest instant és a la possibilitat que el preu intenti reaccionar des de la potencial zona de suport que passa pels 5,80-5,85 euros", expliquen aquests experts.

Una altra de les variables a tenir sempre en compte amb aquest tipus de companyies és el preu del petroli. Els preus del cru estan renovant durant la sessió de dimecres els seus màxims anuals després d'arribar a la barrera dels 70 dòlars per primera vegada des de novembre de 2018.

UNA NOVA RETALLADA

Aquesta retallada de Morgan Stanley sobre IAG ve després que, a finals de gener d'aquest any, aquests analistes rebaixessin el seu consell sobre la companyia de neutral a infraponderar i l'incloguessin a la seva llista d'aerolínies "menys preferides".

"La incertesa macroeconòmica, i els dubtes al voltant de les matèries primeres i les divises segueixen sent factors claus per al sector el 2019. (...) Actualitzem AF-KLM i Lufthansa a sobreponderar (des de neutral); movem EasyJet i Ryanair a unir-se amb Wizz a 'igual que el mercat' (de sobreponderar) i movem IAG i la situem al costat de Norwegian entre les menys preferides amb un consell d'infraponderar (des de neutral)", explicaven aquests analistes.

"Rebaixem IAG per les creixents preocupacions sobre el 'momentum' de l'aerolínia, els vents en contra relatius als costos i l'assignació de capital", indicaven des de Morgan. El banc necessitava, a més, que IAG cotitza amb una prima "notable" respecte als seus parells i advertia que podria estar en risc a causa de la seva decisió d'augmentar la capacitat molt per davant dels seus homòlegs el 2019 tenint en compte els riscos relacionats amb el Brexit.

Noticias relacionadas

contador