ep luis gallego sera el nuevo consejero delegado de iag tras la marcha de willie walsh
EUROPA PRESS - Archivo

IAG

2,10€
  • 0,01€
  • 0,67%

IAG està pujant amb força aquest divendres després d'eliminar el veto als inversors de fora de la Unió Europea (UE) al seu accionariat. L'11 de febrer de 2019, el registre d'accions nominatives d'IAG mostrava que el nivell de propietat del capital social de la societat per part de "Persones No UE" havia arribat al 47,5%. El Consell d'IAG va decidir llavors que, a la vista del nivell de participació accionarial per part de persones no pertanyents a la UE, calia fixar un màxim total d'"Accions No UE".

El 17 de gener de 2020, el percentatge d'accions emeses d'IAG que són titularitat de "Persones No UE" és, segons consta al llibre registre d'accions d'IAG, del 39,5%.

En conseqüència, el màxim permès s'elimina amb efectes immediats, segons ha informat IAG. "Es tenen per retirades i quedaran sense efecte qualssevol notificacions d'afectació pendents. El Consell d'Administració d'IAG seguirà vigilant el percentatge de participació accionarial de 'Persones No UE'. L'article 11 dels estatuts d'IAG autoritza al Consell a tornar a imposar el màxim permès en qualsevol moment en què sigui necessari", ha assenyalat la companyia en un fet rellevant enviat a la CNMV.

IAG està controlant el percentatge d'accionistes no pertanyents a la UE a la seva particular batalla per evitar quel Brexit acabi afectant la seva manera d'operar a la UE. Si la majoria dels seus accionistes són membres de la UE, llavors el grup d'empreses d'aerolínies, en principi, no tindrà problemes per desenvolupar la seva activitat per l'espai europeu com ho ha estat fent fins ara un cop el Brexit sigui efectiu.

Noticias relacionadas

contador