1626255318 playasol

La Unió Europea va aprovar aquest dimarts les noves mesures de flexibilització als viatges, que inclouen l'eliminació de totes les restriccions per als ciutadans que tinguin el passaport Covid a partir de l'1 de febrer. Aquesta notícia ha impulsat els valors turístics de l'IBEX, que se situen com els que més pugen en aquests moments.

  • 59,56€
  • -2,20%

IAG

  • 2,08€
  • -0,24%
  • 7,44€
  • 0,74%

Un exemple n'és IAG, que despunta més d'un 8% i lidera el selectiu, mentre que Meliá i Amadeus també registren alces del 4%.

"La possessió d'un Certificat Digital Covid de la UE vàlid hauria de ser, en principi, suficient per viatjar durant la pandèmia", va dir la Comissió en un comunicat, afegint que "qui té un certificat digital Covid de la UE vàlid, en principi no hauria d'estar subjecte a cap restricció addicional”.

Així mateix, les autoritats europees també han decidit que el passaport Covid tindrà una vigència de 270 dies.

Tot i això, aquelles persones que no posseeixin un certificat de vacunació podran viatjar per la Unió Europea sempre que es realitzi una prova diagnòstica contra el coronavirus que sigui negativa.

Així, la UE ha actualitzat el 'semàfor' epidemiològic pel qual es feien les recomanacions de viatge, atenent ara tres variables: el nombre de nous casos (“taxa de notificació”), l'actualització de la vacunació i el nombre de proves realitzades (“taxa de proves”).

Aquestes decisions, però, han de ser ratificades per cada estat membre, ja que són aquests els qui tenen les competències sobre les seves fronteres interiors. De fet, hi ha alguns països de la UE que abans de la decisió ja estaven exigint tests als vacunats. França, Itàlia, Portugal, Alemanya o els Països Baixos en són alguns exemples.

ELS CONTAGIS, DISPARATS

I és que la pandèmia continua fent estralls al Vell Continent. N'és una prova les xifres registrades a Espanya dimarts passat. La incidència acumulada continua caient, però se situa sls 3.260 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies. Tot això després que se'n notifiquessin 114.000 nous positius. Pel que fa a les morts, es van afegir als registres oficials 382 morts amb Covid, la xifra més alta de la sisena onada. Això sí, cal recordar que no tots ells es van produir les últimes 24 hores, sinó que es registren una vegada es confirma el diagnòstic de coronavirus.

A França, l'onada d'òmicron està deixant mitges diàries de 300.000 nous positius, arribant a pics de més de 400.000. A Portugal, els nivells de contagis estan assolint cotes no vistes des del febrer del 2021. Mentrestant, el govern alemany està registrant xifres cada vegada més altes d'infeccions, cosa que demostra que estan lluny d'assolir el pic d'aquesta onada.

Alhora, al Regne Unit aquest dimecres desapareixeran les limitacions socials imposades per l'executiu de Boris Johnson durant el Nadal per controlar l'amenaça d'òmicron.

Aquestes notícies arriben després de conèixer-se que els viatges amb avió van caure un 54% el 2021 respecte a les xifres anteriors a la pandèmia. Les restriccions imposades pels diferents governs són les que són darrere d'aquestes xifres facilitades per l'Associació Internacional de Transport Aeri (IATA).

Noticias relacionadas

contador