iag dl british airways jet airliine
Company photo / IAG

IAG i Meliá Hotels reboten en borsa per les menors restriccions al Regne Unit, ja que les dues companyies depenen en gran part de la recuperació del mercat britànic per impulsar el compte de resultats.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 7,42€
  • 0,61%

El govern britànic ha confirmat que els viatgers que arribin al Regne Unit des de l'estranger ja no s'hauran de sotmetre a un test Covid-19 si estan totalment vacunats.

A més, també ha suavitzat els requisits d'entrada per als viatgers no vacunats, que ja no s'hauran de fer un test al vuitè dia de l'arribada, tot i que continuaran necessitant la prova negativa prèvia a la sortida i al segon dia després de l'arribada. Tot això tindrà efecte a partir del proper 11 de febrer.

D'altra banda, la Unió Europea també estudia aprovar una simplificació de les normes de viatge dins del territori comunitari. El nou enfocament estaria basat en la situació sanitària de cada persona, en lloc de centrar-se com fins ara en el nivell de risc del lloc de sortida.

Per tant, la regla bàsica és que als viatgers que tinguin el passaport Covid de la UE no se'ls haurien d'aplicar restriccions de viatge addicionals (ni quarantenes ni proves). Aquest nou enfocament s'aplicaria a partir de l'1 de febrer del 2022, encara que no és de caràcter vinculant.

NOU PAS CAP A LA NORMALITAT

"Notícies positives que suposen un nou pas cap a la normalitat i hauria d'ajudar a impulsar la demanda de viatges. Així, per als vacunats suposa no tenir limitacions al Regne Unit, cosa que era un aspecte que s'estava demandant a les últimes setmanes", assenyalen. des de Banc Sabadell.

"Esperem que altres governs segueixin aquest camí durant les properes setmanes/mesos. El major impacte es veuria en IAG, ja que el mercat anglès representa un 30% de les vendes (a nivell global), mentre que per a Meliá el client anglès representa un 11% a nivell d'EBIT", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador