ep archivo   iberia
IBERIA - Archivo

IAG, Meliá, Aena, Amadeus... els valors associats al turisme segueixen volant en borsa al compàs de la bona evolució de la pandèmia de la Covid-19 a Europa i als Estats Units.

  • 175,80€
  • 0,74%
  • 59,64€
  • 0,74%

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 7,42€
  • 0,61%

Especialment positiu està sent el comportament d'International Airlines Group (IAG), la matriu d'Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways, que s'ha disparat un 33% des dels mínims del passat 15 de setembre, quan va arribar a caure fins als 1,60 euros.

El valor es va disparar un 10% durant una sola jornada a la setmana passada, quan es va conèixer que els Estats Units anava a permetre l'entrada sense restriccions als turistes europeus vacunats contra la Covid. El mercat va descomptar immediatament aquesta bona notícia, ja que IAG és un actor dominant en les rutes entre Europa i els EUA.

"Notícia molt positiva per a tot el sector turístic, com així ho van reflectir la setmana passada les cotitzacions d'IAG, Amadeus, Aena, Ferrovial i Meliá", van comentar des de Banc Sabadell.

"Creiem que la millor manera d'aprofitar-se de aquest possible canvi és en IAG, atès que el mercat nord-americà pesa un 17% de les seves vendes en un any normalitzat i un 30% de la seva capacitat", afegeixen aquests experts.

En la seva opinió, "aquest segment geogràfic és d'especial rellevància per la posició de domini de British Airways a l'Atlàntic Nord, on té un major ingrés unitari (per major pes business) i, per tant, una major rendibilitat, recolzat en els viatges de negocis".

"De la resta de valors", han afegit, "mantenim visió positiva i tenim a les nostres carteres Ferrovial, que també pensem que seria un dels més beneficiats" en ser la companyia que gestiona l'aeroport londinenc de Heathrow.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter van considerar la notícia "positiva", perquè "permetrà l'entrada de vols transatlàntics. Mantenim la nostra recomanació de comprar el sector aerolínies com a alternativa per beneficiar-nos de la recuperació del cicle, això sí, sent molt selectius i només per perfils molt dinàmics i horitzó temporal de llarg termini. Els nostres únics valors recomanats són IAG i Ryanair. També es veuen beneficiats altres valors vinculats al turisme com Amadeus", han assenyalat aquests experts.

Per la seva banda, Aena, tot i no veure directament beneficiada per aquesta notícia, també està registrant un bon comportament borsari. Els analistes consideren que ja ha descomptat l'impacte de 1.500 milions d'euros en els seus ingressos que tindrà la retallada als lloguers dels seus locals comercials.

És més, els analistes de JP Morgan han reiterat el consell de sobreponderar el valor, amb una valoració de 160 euros, en considerar que ha desaparegut la incertesa sobre aquest assumpte, la qual cosa dona més visibilitat a la recuperació que preveuen per al trànsit aeri a Espanya durant els propers trimestres.

Noticias relacionadas

contador