ep archivo   iag realiza un pedido de aviones para ba
AVIÓN B777-9 - Archivo

International Airlines Group (IAG) i Meliá Hotels pateixen en borsa aquest dijous i cauen un 2% pels dubtes sobre la vacuna d'AstraZeneca i els possibles retards en processos de vacunació dels principals països europeus.

IAG

  • 1,97€
  • -0,66%
  • 7,15€
  • -0,76%

A Espanya, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat suspendre "per precaució" l'administració d'aquesta vacuna en els menors de 60 anys, i aplicar-la només a les persones de fins a 65 anys.

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) va concloure aquest dimecres que hi ha una "possible relació" entre aquesta vacuna i els coàguls sanguinis amb nivells baixos de plaquetes, si bé ha defensat que "els beneficis de la vacuna superen els riscos".

No obstant això, cada país ha adoptat mesures de manera unilateral, encara que cap ha suspès la vacunació amb AstraZeneca. Itàlia ha adoptat una postura similar a Espanya i farà servir la vacuna per als majors de 60 anys, mentre França i Bèlgica han ampliat el rang fins als més grans de 55 anys.

Per la seva banda, el Regne Unit, que ha vacunat la majoria de la seva població amb aquesta vacuna, ha recomanat que no s'administri als adults menors de 30 anys.

Noticias relacionadas

contador