ep el presidente de iberdrola ignacio galan con el primer ministro boris johnson
IBERDROLA

L'aerolínia IAG i la cadena hotelera Meliá Hotels cauen amb força en borsa davant el repunt de casos de la Covid-19 al Regne Unit i el descobriment d'una nova variant de virus al país britànic, que suposa un nou cop per a un dels principals mercats de les dues companyies.

IAG

  • 2,05€
  • -0,39%
  • 7,37€
  • -0,87%

Les autoritats sanitàries del Regne Unit estan vigilant a prop una nova mutació de la variant delta de la Covid-19 que està causant un nombre creixent d'infeccions i supera en un 10% la transmissió de la soca dominant, segons François Balloux, director de l'Institut de Genètica de la University College de Londres.

Es coneix amb el nom científic d'AY.4.2, malgrat que alguns l'anomenen Delta Plus, i conté mutacions que podrien donar al virus avantatges de supervivència.

Recordem que IAG és la matriu d'Iberia i Vueling a Espanya i de British Airways i Aer Lingus al Regne Unit, per la qual cosa la seva exposició al mercat britànic és molt destacada. A més, Meliá Hotels també depèn dels turistes britànics a Espanya per l'ocupació dels seus hotels.

En aquest sentit, el govern del primer ministre britànic, Boris Johnson, ha reconegut que les dades han empitjorat i ha anticipat un hivern complicat. "Hi ha indicis que les taxes d'hospitalització i morts estan augmentant", va dir dimarts a la premsa el portaveu oficial de Johnson, Max Blain. "Clarament, estem vigilant molt a prop l'augment dels casos", va afegir.

contador