easyjet affiche une perte semestrielle mais prevoit une hausse reservations 20220726143717

IAG podria estar pensant a comprar els seus rivals: les aerolínies easyJet i la portuguesa TAP. Dos nom de potencials adquisicions que formarien part dels plans renovats d'IAG per consolidar la indústria aèria europea, segons avança Financial Times.

  • 5,23£
  • -0,30%

IAG

  • 2,17€
  • 2,65%

Després de conèixer aquestes informacions, les accions d'easyJet es dispara al voltant d'un 6%, mentre que IAG puja al voltant d'un 4%.

"Els informes que easyJet podria ser un objectiu d'adquisició per a IAG tenen molt de sentit", asseguren a AJ Bell. Com detallen, ser propietari d'easyJet "impulsaria significativament la posició d'IAG al mercat de l'oci i li donaria accés a molts importants espais d'aterratge a aeroports".

Tot i això, "el desafiament clau és finançar un acord d'aquest tipus", destaquen, ja que IAG "està carregada de grans deutes i els accionistes poden preferir pagar aquests préstecs en lloc de gastar milers de milions a comprar una altra aerolínia com easyJet".

"Les accions d'easyJet a principis d'aquest mes van cotitzar als nivells més baixos des del 2011, que és la manera com el mercat diu que creu que la recuperació de la companyia de la pandèmia serà molt lenta. Moltes aerolínies devian estar observant el col·lapse del preu de les accions d'easyJet i sospesant les seves opcions.Una oferta pública d'adquisició oportunista ara podria generar-los una ganga a llarg termini, però igualment és un moviment audaç ateses les perspectives econòmiques més ombrívoles que podrien causar una major interrupció dels guanys durant el proper any", afegeixen els analistes.

Noticias relacionadas

contador