• És el segon aeroport més concorregut de la capital britànica
ep monarch airlines
MONARCH AIRLINES

La companyia matriu d'Iberia i British Airways, International Airlines Group (IAG), comprarà els drets d'enlairament i aterratge (slots) de la fallida aerolínia Monarch a l'aeroport londinenc de Gatwick, després de superar altres companyies interessades com easyJet, Wizz i Norwegian.

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%

El grup aeri va guanyar la cursa per assegurar-se la majoria de les valuoses places d'enlairament i aterratge a Gatwick, el segon aeroport més concorregut del Regne Unit, segons van dir fonts familiaritzades amb la situació.

L'acord ha tingut lloc després que Monarch guanyés l'apel·lació contra una decisió judicial que li va negar, després de declarar-se en fallida, exercir els drets sobre els espais d'enlairament i aterratge als aeroports britànics de Luton i Gatwick, possiblement la part restant més valuosa del negoci.

Els 'slots' de Gatwick i Luton podrien valer al voltant de 60 milions de lliures

Els 'slots' de Gatwick i Luton, els actius més sol·licitats, podrien valer al voltant de 60 milions de lliures (67,7 milions d'euros), segons els seus càlculs.

APEL·LACIÓ PELS 'SLOTS'

L'aerolínia britànica, que va cessar les seves operacions a l'octubre, no tenia avions i només tenia tres pilots entrenats en càrrecs operacions de manera que l’Airport Coordinació Limited (ACL) no tenia el deure d'assignar-li slots per a l'estiu de 2018. Posteriorment, l'autoritat aeronàutica britànica li va revocar la llicència com a operador.

No obstant això, la decisió del Tribunal d'Apel·lacions va determinar que malgrat això, Monarch Airlines seguia sent una companyia aèria quan els 'slots' van ser assignats el mes passat.

El Govern britànic va haver de noliejar 30 avions a l'Autoritat d'Aviació Civil (CAA) per tornar als gairebé 110.000 passatgers que es van veure afectats pel tancament de Monarch.

ACL no apel·larà la decisió malgrat que el preocupen les implicacions de la decisió. "El fet que una aerolínia desapareguda pugui obtenir i comerciar 'slots' estableix un precedent preocupant per al futur, que causarà preocupació a les aerolínies i els aeroports", va dir en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador