iag portada aviones

IAG

2,05€
  • 0,02€
  • 0,88%

IAG i Globalia han anunciat aquest dilluns la signatura dels "acords definitius" segons els quals IAG ha acordat adquirir tot el capital social d'Air Europa per 1.000 milions d'euros que s'abonaran en efectiu. Aquesta quantitat està subjecta a un ajust basat en els estats financers en la data de tancament de l'operació.

IAG ha assenyalat que, com a conseqüència d'aquesta compra, el seu aeroport de connexió a Madrid es transformarà en un "veritable rival per als quatre 'hubs' més grans d'Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres Heathrow i París Charles De Gaulle. Així mateix, ha subratllat que l'operació implicarà el seu reposicionament com a líder del mercat d'Europa i Amèrica Llatina i el Carib.

IAG ha indicat igualment que l'adquisició ofereix unes "significatives" potencials sinergies en termes de costos i ingressos. A més, el benefici per acció augmentarà durant el primer any complet i la rendibilitat sobre el capital invertit d'IAG s'incrementarà durant el quart any després del tancament de l'operació.

S'espera que el tancament de la compra tingui lloc durant la segona meitat de 2020 després d'obtenir les autoritzacions oportunes.

Segons Willie Walsh, conseller delegat d'IAG, aquesta adquisició "suposa afegir a IAG una nova aerolínia competitiva i rendible, fer de Madrid un aeroport de connexió europeu líder i permetre que IAG aconsegueixi el lideratge de l'Atlàntic Sud, per la qual cosa generarà així un valor financer addicional per els nostres accionistes. IAG té una sòlida trajectòria d'adquisicions reeixides, la més recent amb l'adquisició d'Aer Lingus el 2015, i estem convençuts que Air Europa representa un gran encaix estratègic per al grup".

Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia, ha indicat per part seva que, per la seva companyia "la incorporació d'Air Europa al Grup IAG suposa un enfortiment del present i futur (...). Estem convençuts que serà un èxit que Air Europa s'incorpori a un grup com IAG, que ha demostrat durant tots aquests anys la seva aposta pel desenvolupament de les aerolínies que els conformen i per l'aeroport de connexió de Madrid".

Finalment, Luis Gallego, conseller delegat d'Iberia, ha declarat que "aquesta operació és d'una gran importància estratègica per a l'aeroport de connexió de Madrid que, durant els últims anys, s'havia quedat per darrere d'altres 'hubs' europeus. Després d'aquest acord, Madrid podrà competir amb altres 'hubs' europeus en igualtat de condicions, amb una millor posició en les rutes des d'Europa a Amèrica Llatina i la possibilitat de convertir-se en una porta d'enllaç entre Àsia i Amèrica Llatina".

La marca Air Europa serà conservada inicialment i la societat seguirà sent un centre d'ingressos autònom dins Iberia dirigida pel conseller delegat d'Iberia, Luis Gallego.

FINANÇAMENT

L'Adquisició es finançarà amb deute extern. Després del tancament de la compra, s'espera que el deute net respecte a l'EBITDA d'IAG sigui 0,3 vegades més gran com a resultat de l'adquisició, en comparació amb l'1,2 registrat al final del tercer trimestre del 2019.

IAG ha acordat pagar un break fee de 40 milions d'euros en el cas que no s'obtinguin les autoritzacions reguladores pertinents i que alguna de les parts decideixi resoldre l'acord.

Noticias relacionadas

contador