iag portada aviones

IAG

2,05€
  • -0,02€
  • -0,87%

IAG ha estat el pitjor valor de l'IBEX 35 aquest dimarts amb una caiguda del 3,28%. El títol s'ha ressentit al parquet de la seva pròxima exclusió de l'índex MSCI d'Espanya, que es farà efectiva a partir de l'1 de març.

Aquest veto té el seu origen en el blindatge que va dur a terme la pròpia IAG per defensar-se davant el Brexit.

El consorci d'aerolínies, entre les quals es troben British Airways, Iberia, Vueling i Aer Lingus, va anunciar el passat 11 de febrer que prohibirà la compra d'accions a accionistes aliens a la Unió Europea (UE). El conglomerat va apuntar llavors que la propietat del seu capital social en mans de persones externes a l’Eurozona ha arribat al 47,5%.

Davant d'aquest percentatge, que frega la meitat del total d'accions del grup, el Consell d'Administració d'IAG va decidir establir un màxim total permès de títols en possessió d'agents externs de la UE.

El va fixar al 47,5%, de manera que des d'aquest moment només poden comprar accions aquelles persones que pertanyen a la UE.

Cal recordar que la normativa europea exigeix ​​que, almenys, la meitat del capital social estigui en mans d'accionistes comunitaris perquè les aerolínies no perdin els seus drets de vol.

Noticias relacionadas

contador