iag portada aviones

IAG i Banc Sabadell, dues de les empreses del mercat espanyol més exposades al Regne Unit, també cotitzen en positiu aquest dimecres el que va passar amb el pla de Theresa May. El rebuig del Parlament britànic ha estat rebut favorablement pel mercat perquè ara s’especula amb l'opció d'una pròrroga al Brexit, la qual cosa tranquil·litza els ànims, i perquè la possibilitat d'un segon referèndum (que potencialment tombaria el 'sí' de l'anterior) cobra força.

  • 1,50€
  • 4,09%

IAG

  • 1,98€
  • 5,54%

Banc Sabadell ha estat el millor valor de l'IBEX amb alces del 4,80%, seguit per IAG, que s'ha revalorat un 3,75%. Altres títols també especialment exposats al mercat britànic, com Santander, Iberdrola o Ferrovial, mostren un comportament diferent. Cal recordar que l'entitat càntabra, que ha pujat un 0,99%, malgrat el fiasco en el fitxatge d'Andrea Orcel.

Al mercat espanyol destaquen per la seva exposició al Regne Unit Vidrala (35% dels ingressos), IAG (30%), Ferrovial (24%), CAF (23%), Iberdrola (22%), Sabadell (21,3%) i FCC, Telefónica i Santander (13% cadascuna).

En el cas d'IAG, el fet que finalment hi hagi una pròrroga al Brexit li atorgaria més temps per dissenyar un pla que Brussel·les acceptés per poder seguir operant a l'espai europeu sota les mateixes condicions en què ho fa actualment.

IAG ha retrocedit en borsa des que va arrencar l'any davant la perspectiva que un Brexit sense acord (que segueix sent aquí, d'altra banda) acabi canviant el seu 'modus operandi' a Europa, ja que més del 50% del seu accionariat no pertany a la Unió Europea (UE). El holding ha desenvolupat un pla en el busca que es doni prioritat a la nacionalitat de cadascuna de les aerolínies que l'integren enfront de la del conjunt del grup. Això, per mantenir la seva situació en al bloc europeu. No obstant això, Brussel·les no sembla estar d'acord amb aquest pla.

Pel que fa a Sabadell, l'entitat té al Regne Unit el seu segon mercat, només per darrere d'Espanya (75,5% dels ingressos). Molt per darrere se situa el seu tercer mercat, els Estats Units, amb un 1,7% dels ingressos. Amb les pujades d'aquest dimecres Banc Sabadell s'allunya dels mínims històrics que té a un 'tir de pedra' (cotitza als 1,04 euros i aquests mínims es troben als 0,90 euros).

Noticias relacionadas

contador