hsbc-va-supprimer-35-000-emplois-pour-tenter-de-se-relancer

HSBC es dispara més d'un 8% aquest dilluns. La xinesa Ping An Insurance, el màxim accionista d'HSBC, ha comprat més accions del banc britànic fins a obtenir una participació del 8%. El conjunt del sector bancari ho està fent avui bé a Europa, amb alces pròximes al 3%.

L'asseguradora va adquirir 10,8 milions d'accions d'HSBC a un preu mitjà de 28,29 dòlars d'Hong Kong (3,13 euros) per acció el 23 de setembre a través de la branca de gestió d'inversions, Ping An Asset Management, segons una presentació enviada a la borsa d'Hong Kong última hora del divendres.

Abans de l'última transacció, Ping An tenia una participació del 7,95% en el banc, segons els registres.

L'asseguradora xinesa va començar a comprar accions del banc, que genera la gran part dels seus ingressos a l'Àsia, en 2016 com a part de les seves inversions en assegurances. Al desembre de 2017 va passar el llindar del 5%, després de la qual cosa va haver de fer pública la seva participació.

Ping An va continuar augmentant gradualment la seva participació en HSBC, que també cotitza a Hong Kong, i a la fi de 2018 es va convertir en el màxim accionista del banc amb seu a Londres, substituint a BlackRock.

HSBC ha estat enfrontant una creixent pressió en els últims mesos per part dels legisladors dels Estats Units i el Regne Unit, que són crítics amb la gestió que està fent Pequín del moviment democràtic a Hong Kong.

Alts polítics britànics i estatunidencs han criticat a HSBC i a Standard Chartered, que també realitza la major part de les seves vendes a l'Àsia, després que els bancs recolzessin la llei de seguretat nacional de la Xina per al territori.

Noticias relacionadas

contador