evasion-fiscale-hsbc-accepte-un-accord-a-294-4-millions-d-euros-en-belgique
10,99€
  • 0,48€
  • 4,57%

HSBC ha rebaixat el preu objectiu dels bancs espanyols assenyalant com a riscos el Brexit, les qüestions polítiques i l'IRPH. En canvi, ha millorat el consell de BBVA i CaixaBank, que passen a tenir una recomanació de compra juntament amb Santander i Sabadell. Per la seva banda, Bankia segueix sent un 'mantenir'. En borsa, tots cotitzen en positiu aquest dijous.

"Els mercats semblen estar preocupats perquè el pobre creixement persistent i els tipus d'interès negatius són una amenaça estructural", assenyala l'informe d'HSBC al qual informa sobre la retallada de preu objectiu dels principals bancs espanyols i assenyala que aquests haurien de ser "guanyadors relatius" en aquest entorn.

En concret, l'hi retalla un 32% a Bankia, des dels 2,6 euros als 1,77 euros, la qual deixa amb el consell de 'mantenir'. Això suposa que li dona un potencial del 8,5%, ja que l'entitat cotitza ara a la zona dels 1,63 euros. Menor és la rebaixa de BBVA, de 10 cèntims, des dels 5,5 euros als 5,4 euros d'ara. Significa un potencial del 26%. A més, millora la seva recomanació fins a 'comprar'.

"Els tipus d'interès negatius són una amenaça estructural", assenyala HSBC

També ha actualitzat el consell de CaixaBank. Ara, HSBC considera que és una 'compra', tot i que li retalla el preu objectiu fins als 2,6 euros, un 21%. Tot i això, el banc català encara compta amb un potencial del 25%. Sabadell i Santander són els altres dos bancs espanyols que segueixen amb la seva recomanació de compra. No obstant això, no es lliuren de la retallada del preu objectiu.

Fixa el valor de les accions del banc espanyol als 4,20 euros, enfront dels 5,3 euros anteriors, xifra que suposa una rebaixa del 20%. Tot i això, segons això, Santander pot pujar encara un 18%. Major és el potencial que HSBC atorga a Sabadell, el 41%, malgrat baixar el seu preu objectiu dels 1,42 euros anteriors als 1,09 euros.

Els canvis d'HSBC a la banca espanyola se sumen als que fa una setmana va anunciar Goldman Sachs. Li va retallar una mitjana del 8% el preu objectiu i va mantenir la seva posició neutral per a tots excepte per a Santander i Unicaja, que recomana comprar. També va fer el mateix Citi, encara que en aquest cas només va ficar la tisora ​​en Bankia, Sabadell i CaixaBank.

Noticias relacionadas

contador