• Els analistes de la firma britànica valoren positivament la retallada de dividend
cbtelefonica

La firma britànica HSBC ha emès aquest dimecres un informe en el qual analitza la situació de la principal empresa de telecomunicacions espanyola. Telefónica ve de travessar un any difícil en el qual està duent a terme una profunda reestructuració i el desapalanquejament del seu negoci.

  • 4,19€
  • 0,94%

A més, l'empresa espanyola va anunciar en els seus últims resultats publicats la retallada del dividend, mesura que han valorat positivament els analistes d'HSBC. "Un dividend amb un interval de rendibilitat entre el 4-5% està més en línia amb la mitjana del sector i elimina l'efecte dilució", assenyalen a l'informe.

Aquesta lleugera millora de la perspectiva s'acompanya amb un alça en el preu objectiu de les accions de Telefónica, que passa de 8,56 euros fins a 9,10 euros. Aquesta pujada suposaria un augment del 17,7% des de l'últim preu de tancament, encara que, de moment, els britànics prefereixen mantenir el 'rating' de l'empresa espanyola a "mantenir".

DESAPALANQUEJAMENT ORGÀNIC

La reducció del deute està sent un dels principals maldecaps per Telefónica. La fallida venda d'O2 (filial britànica) i el fracàs en sortida a borsa de Telxius han coronat un any acompanyat per la baixada de 'rating' creditici de Moody's. Aquests fets han obligat a la companyia a retallar el dividend per generar efectiu i des d'HSBC sostenen que "el desapalanquejament orgànic és compatible amb el rating actual".

En relació als diferents mercats, els analistes mantenen una bona visió del mercat espanyol amb un "comportament racional entre els competidors". A més, a Llatinoamèrica, i concretament a Brasil, assenyalen que que aquest mercat no es veurà afectat en per factors macro o per caigudes en les divises en els propers mesos.

PREVISIONS

Els pronòstics dels analistes d'HSBC deixen un benefici per acció esperat per al proper any de 0,55 euros, encara que en l'estimació per aquest 2016 es queda en 0,50 euros. El salt important ve en 2018, quan les previsions de benefici per acció aconsegueixen els 0,76 euros. El consens de mercat per al proper 2017 és de 0,71 euros, molt per sobre del previst per HSBC, mentre que en 2018 aconseguiria els 0,81 euros.

Quant al rendiment del capital (ROE) s'espera un creixement gradual en els propers anys, passant del 15,7% d'aquest 2016 fins al 20,6% en 2018.

Les perspectives de futur de l'empresa són bones, encara que el present segueix contenint un gran nombre d'incògnites que l'empresa haurà d'anar buidant al llarg del proper any. Els analistes d'HSBC han preferit mantenir-se cautelosos en la seva recomanació i el més probable és que fins que no s'aclareixin les incògnites que envolten a la venda d'O2 i a la sortida a borsa de Telxius, les accions de la 'teleco' seguiran sota pressió.

contador