howard schultz starbucks
Starbucks

La primera decisió de Howard Schultz en el retorn com a conseller delegat de Starbucks ha estat suspendre el programa de recompra d'accions de la companyia.

"A partir d'ara, suspenem el nostre programa de recompra d'accions", va escriure Schultz en una carta oberta als treballadors i clients de Starbucks que va ser publicada aquest dilluns a primera hora. "Aquesta decisió ens permetrà invertir més a la nostra gent i a les nostres botigues, l'única manera de crear valor a llarg termini per a totes les parts interessades".

Avui dilluns és el primer dia de Schultz com a conseller delegat interí, i la seva tercera etapa com a director general de la companyia. Starbucks va dir que trobarà un CEO permanent per a la tardor. Mentrestant, Schultz està ajudant a dirigir l'empresa i col·laborant a buscar un successor.

Fa tot just unes setmanes, el 16 de març, l'empresa va dir que havia restablert el programa de recompra. En aquell moment, va explicar que durant els propers tres anys fiscals tenia previst tornar 20.000 milions de dòlars als accionistes. A partir de dilluns, el programa queda suspès.

Els programes de recompra són populars entre els inversors perquè redueixen el nombre total d'accions en circulació, cosa que augmenta els beneficis per acció. Però no tothom n'és fan. El senador de Vermont, Bernie Sanders, va cridar l'atenció de Starbucks després de l'anunci, dient: "Si Starbucks es pot permetre gastar 20.000 milions de dòlars en recompra d'accions i dividends... es pot permetre una plantilla sindicalitzada".

En aquest sentit, cal destacar que des del desembre diverses botigues de Starbucks s'han sindicat en contra dels desitjos de l'empresa i d'altres estan considerant l'opció. Schultz està tractant de dissuadir els treballadors de sindicar-se.

contador