ep peppa pig 20190603130202
FIVE UK - Archivo
58,14$
  • 2,24$
  • 4,01%

La companyia de joguines Hasbro ha anunciat la compra de la productora i distribuïdora Entertainment One per 4.000 milions de dòlars, cosa que permetrà a l'empresa de joguines comptar amb les llicències de cèlebres productes infantils com Peppa Pig i PJ Masks. Les accions de Entertaintment One s'han vist influides per aquest acord i s'han disparat més d'un 30% aquest divendres.

La compra de la productora serà beneficiosa per Hasbro, ja que, segons calcula l'empresa, es generaran unes sinergies anuals d'uns 130 milions de dòlars per a l'any 2022, fruit d'un increment de beneficis per venda de marxandatge. Així mateix, Hasbro podrà construir la seva pròpia marca, és a dir, podrà posar en marxa les seves pròpies produccions audiovisuals en lloc de llicenciar els seus productes i vendre els seus drets audiovisuals a terceres empreses, com ja va passar amb Transformer.

Es tracta d'una operació de xifres rècord per Hasbro, en la qual cada accionista d'eOne percebrà 5,6 lliures per cada acció de la distribuïdora, la qual cosa suposa una prima d'un 31% sobre el preu mitjà ponderat per volum de la companyia durant el últim mes. Els inversors, per la seva banda, no semblen haver rebut la notícia amb entusiasme, i és que les accions de Hasbro han pujat un 30% fins a arribar a un màxim històric, cosa que significa que els inversors veuen alguna possibilitat de contraoferta.

Entertainment One ha assenyalat en un comunicat que no descarta una oferta competidora. "A causa de la naturalesa del cicle de continguts actual, en què hi ha un gran nombre de grans empreses i plataformes emergents que s'incorporen al mercat, no descartaríem una oferta competidora per eOne. No obstant això, considerem que la probabilitat d'una oferta competidora és poc probable, però no impossible". Així mateix, l'acord de compravenda està estructurat per garantir que les operacions d'Entertainment One respecte a la producció televisiva i pel·lícules segueixin complint amb el sistema regulador canadenc, tot i ser una companyia que cotitza a Londres i haver estat comprada per una empresa nord-americana.

Després de l'operació, Peppa Pig s'uneix a l'àmplia gamma de franquícies de les quals Hasbro és propietario i que inclouen My Little Pony, Transformers i fins i tot el joc de taula Monopoly.

contador