zara portada

Des de mitjans de febrer, Inditex ha sobrepassat les accions d'H&M en un 30% i tot indica que aquesta serà la tònica predominant per als propers mesos, segons el fons d'inversió australià Macquarie. Per aquest motiu, la firma decideix elevar el preu objectiu de l'empresa espanyola des dels 35 fins als 39 euros, la qual cosa suposa un potencial alcista del 20% respecte al preu actual.

  • 42,85€
  • -2,33%

La tèxtil espanyola porta una tendència imparable des de 2008 i no només pel que fa a borsa. En el pla comercial s'està 'menjant' els seus competidors amb un creixement de les vendes que no frena. En els últims resultats semestrals, les vendes del grup tèxtil han augmentat un 11% respecte al mateix període de 2015.

D'altra banda, per a H&M les precisions del fons australià no són tan optimistes. Al contrari que Inditex, l'empresa sueca falla en la diferenciació. La seva reacció als canvis del mercat són lents, per la seva estratègia de negoci, que té uns terminis de recepció de comandes a fàbrica molt més lents que els del fabricant tèxtil espanyol.

Macquarie preveu una caiguda de les vendes comparables de l'empresa sueca d'un 1% el 2017 i 2018 i per això retalla el preu objectiu de la companyia fins a les 220 corones sueques, un preu que està un 12% per sota de la cotització actual de l'empresa.

contador