ep archivo   oficinas de applus
Europa Press - Archivo

Amber Equity, vehicle d'I Squared en coinversió amb el fons britànic TDX Capital, ha llançat una OPA "competidora" sobre Applus als 9,75 euros per acció. L'import total màxim a pagar és de 1.258.472.796,75 euros. El preu de l'oferta es pagarà en efectiu totalment. El preu de l'oferta es pagarà en efectiu totalment. Ara els títols d'Applus pugen més d'un 5% i superen el preu de l'OPA (9,94 euros).

  • 12,70€
  • 0,16%

Aquesta oferta competirà amb l'OPA llançada el juny per Apollo als 9,50 euros per acció. Aleshores, Apollo es va avançar a I Squared i TDX i ja es parlava de la possibilitat que es deslligués una guerra d'ofertes per Applus.

La nova oferta s'adreça a la totalitat del capital social d'Applus, representat per 129.074.133 accions, de 0,10 euros de valor nominal cadascuna. Per tant, s'adreça a tots els titulars d'accions d'Applus. Amber Equity ha dit que disposa dels compromisos de deute i capital necessaris per atendre la contraprestació referida.

Si Applus realitzés o aprovés qualsevol distribució de dividends o reserves, devolució d'aportacions o qualsevol altre tipus de distribució als seus accionistes, ja sigui ordinària o extraordinària, a compte o complementària, el preu de l'oferta es reduirà en una quantitat equivalent a l'import brut per acció de la distribució, sempre que la data de publicació del resultat de l'oferta als butlletins de cotització sigui la mateixa que (o una data posterior a) la corresponent data exdividend.

El preu de l'oferta representa una prima del 4,95% respecte al preu de cotització de les accions d'Applus al tancament de mercat del 28 de juny de 2023, darrer dia hàbil borsari immediatament anterior a la presentació de la sol·licitud d'autorització de la oferta d'Apollo. Així mateix, implica una prima del 7,85% respecte al preu mitjà ponderat de cotització per volum de les accions d'Applus durant el mes immediatament anterior a la presentació de la sol·licitud d'autorització d'Apollo, que va ser de 9,04 euros per acció d'Applus.

L'efectivitat de l'oferta està condicionada a l'acceptació per part d'almenys 96.805.600 accions d'Applus, representatives del 75% del capital social amb dret de vot d'Applus. Així mateix, està condicionada a l'obtenció de les autoritzacions, sense condicions, de les autoritats en matèria de control de concentracions i de les autoritats regulatòries.

ACORD DE CONFIDENCIALITAT

El 25 d'abril del 2023, Applus, I Squared i TDX Capital van subscriure un acord de confidencialitat per protegir el tractament i la confidencialitat de les converses inicials i la informació que Applus pogués posar a disposició dels dos per analitzar la viabilitat de l'oferta.

El 13 de setembre, determinats 'limited partnerships' pertanyents a I Squared, d'una banda, i TDX, d'altra banda, van subscriure un acord de col·laboració en virtut del qual van pactar determinats principis de col·laboració per a l'execució de l'oferta.

Si es compleixen els requisits i l'oferta se'n surt, la intenció és l'exclusió de negociació de les accions d'Applus de les Borses de Valors Espanyoles.

Si l'oferent no arriba al 75% dels drets de vot d'Applus el dia de la liquidació de l'oferta, considera renunciar a la condició d'acceptació mínima i promoure seguidament l'exclusió de negociació de les accions d'Applus de les borses de valors espanyoles, cosa que requeriria una oferta d'exclusió posterior.

Noticias relacionadas

contador