ep recurso de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols es converteix en l'accionista majoritari de la companyia xinesa Shanghai RAAS: n'ostentarà una participació del 26,2%, després de culminar-hi una aliança estratègica, segons ha informat la signatura a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 8,89€
  • 1,69%

"Aquesta operació impulsarà la producció, comercialització i desenvolupament d'acord amb criteris de qualitat i seguretat internacionals dels productes plasmàtics a la Xina, així com de les últimes solucions de diagnòstic transfusional en aquest país", ha destacat la companyia catalana.

Amb aquesta operació, Grifols es converteix en el major accionista de Shanghai RAAS al mateix temps que manté el control operatiu, polític i econòmic de la seva companyia Grifols Diagnostic Solutions (GDS).

Concretament, Grifols controla el 26,20% del capital de Shanghai RAAS (drets econòmics i de vot) a canvi d'una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions (45% dels drets econòmics i 40% de vot) per part de Shanghai RAAS.

Els principals accionistes de Shanghai RAAS són Grifols, amb aproximadament el 26,20%, seguit de Creat Group, amb aproximadament un 26,18%, i RAAS China Limited, amb aproximadament un 22,78%. La resta d'accions es distribueixen entre inversors institucionals i accionistes minoritaris.

GRIFOLS NOMENARÀ TRES MEMBRES DEL CONSELL

Amb base en l'estructura accionarial actual de Shanghai RAAS, Grifols nomenarà tres membres del consell d'administració de Shanghai RAAS, integrat en total per nou membres. També té dret de veto en supòsits com ara emissió d'accions, alienació d'actius essencials, fusions i modificacions estatutàries, entre d'altres, així com els drets de subscripció preferent en possibles ampliacions de capital.

Per part seva, Shanghai RAAS comptarà amb dos consellers a Grifols Diagnostic Solutions d'un total de cinc.

Es tracta de la primera transacció realitzada a la Xina mitjançant intercanvi accionarial (equity swap), entre una companyia estrangera i una companyia cotitzada xinesa no controlada per l'estat.

Amb aquesta operació, Shanghai RAAS es converteix en el distribuïdor en exclusiva dels productes plasmàtics i de diagnòstic transfusional de Grifols a la Xina, mentre que la multinacional catalana d'hemoderivats ha destacat que suposa una oportunitat per continuar la seva expansió internacional i enfortir un "creixement econòmic sostingut i de llarg termini".

LA XINA, TERCER MERCAT EN VENDES DE GRIFOLS

Grifols amb oficines comercials a Xangai i Beijin, està present a la Xina, que és el seu tercer mercat més important en vendes per darrere dels Estats Units, des de la dècada dels 80, i el 2019 comptava amb 28 productes registrats.

En el marc de l'operació, Grifols i Shanghai RAAS han subscrit un acord d'aliança estratègica amb caràcter exclusiu pel qual s'estableixen els estàndards de qualitat i fabricació internacionals. Així, Grifols nomenarà un expert per assessorar i verificar el compliment d'aquests estàndards, i oferirà a Shanghai RAAS suport tecnològic i 'know-how' en el camp de biociència i diagnòstic per al seu ús a la Xina amb pagament de 'royalties'.

Grifols també prestarà, a canvi d'honoraris, serveis d'enginyeria, mentre que Shanghai RAAS es compromet a emprar la tecnologia NAT de Grifols Diagnostic Solutions en la seva activitat de recollida de plasma.

Noticias relacionadas

contador