grifols alfredo arroyo cfo

El Banc Central Europeu ha demanat a diversos bancs prestadors de Grifols que detallin la seva exposició a la farmacèutica, després que la companyia hagi estat acusada per Gotham City de manipular els seus estats financers, segons publica Reuters aquest dijous.

  • 9,89€
  • -0,64%

L'agència de notícies cita diverses fonts properes a l'assumpte, que han confirmat que el BCE ha contactat amb diversos bancs perquè descriguin la seva exposició a Grifols i a la seva xarxa d'empreses connectades, incloent-hi Scranton Enterprises, que té el 8,4% del capital.

Aquesta és la companyia citada per Gotham City i que es troba al centre de la polèmica per la seva relació amb la família Grifols i per les operacions vinculades amb la farmacèutica.

La sol·licitud del BCE ha anat adreçada tant a bancs espanyols com a internacionals, amb l'objectiu de conèixer detalladament l'exposició conjunta del sector financer al deute de l'empresa.

Entre els grans bancs prestadors de Grifols, hi ha BNP Paribas, Bank of America, BBVA i CaixaBank.

Una de les preocupacions del BCE és que les empreses de la família Grifols que han demanat préstecs garantits amb accions de Grifols puguin tenir problemes per la caiguda d'aquests títols a la borsa, ja que els bancs es poden veure obligats a exigir garanties addicionals.

Per exemple, una empresa controlada per Scranton Enterprises, Quadriga Real Estate, té un préstec de 250 milions d'euros amb Banco Santander, les garanties del qual són accions de Grifols que suposen el 5,86% del capital.

LA CNMV TAMBÉ N'HA SOL·LICITAT INFORMACIÓ

Un altre dels reguladors que ha sol·licitat informació a Grifols després de les acusacions de Gotham City és la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha donat termini a l'empresa fins al 20 de gener perquè aporti informació addicional sobre la seva relació amb empreses vinculades com a Scranton i sobre les seves pràctiques comptables.

Noticias relacionadas

contador