procleix grifols
Grifols

Grifols ha comunicat que el seu nou test Procleix ArboPlex Assay ha obtingut el marcat de Conformitat Europea (CE) d'acord amb el Reglament sobre Diagnòstic In Vitro (IVDR), la primera certificació per a una prova automatitzada d'àcids nucleics (NAT) validada específicament per cribrar donants de sang mitjançant la detecció de quatre importants arbovirus: els virus del dengue, Zika, chikungunya i del Nil Occidental.

  • 9,94€
  • -2,34%
  • 6,86€
  • -2,07%

"Aquests són els quatre arbovirus més preocupants, tots ells transmesos per mosquits vectors. El canvi climàtic i l'augment de la connectivitat mundial han convertit la propagació geogràfica dels arbovirus i la gradual exposició a ells en un important problema de la salut pública. Només al cas del virus del dengue, el 2023 es van registrar més de 5 milions de casos i 5.000 morts a tot el món", ha explicat la farmacèutica.

El test Procleix ArboPlex Assay utilitza mostres de plasma o sèrum per detectar ARN d'arbovirus, "la qual cosa consolida encara més la cartera de productes Procleix de Grifols per al cribratge de donants de sang", i estarà disponible a tots els mercats que acceptin la certificació de marcatge CE una vegada completats els requisits addicionals de registre i notificació.

Actualment, el risc d'arbovirus en donants de sang s'avalua amb una prova monoplex, una prova dúplex o mitjançant un qüestionari a través del qual es deixa temporalment en suspens els donants que declaren haver viatjat o residit anteriorment en zones endèmiques d'arbovirus.

"Amb Procleix ArboPlex Assay, els bancs de sang i els centres d'extracció podrien decidir si aquests ajornaments son innecessaris quan els donants que se sotmetin a aquesta prova donin negatiu", ha indicat la companyia.

Per Antonio Martínez, president de la unitat de negoci Diagnostic de Grifols, "gràcies a la seva capacitat de detectar quatre virus en una sola prova, Procleix ArboPlex Assay pot accelerar i millorar en general l'eficiència dels laboratoris al cribratge de donants".

"La certificació d'aquest nou test proporciona una solució fiable i eficient per garantir resultats precisos i sòlids, fet que demostra el compromís continu de Grifols amb la innovació en la seguretat del cribratge sanguini", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador