thomas glanzmann grifols
Grifols

Grifols lidera l'IBEX aquest divendres, un dia en què s'ha conegut un favorable informe de Berenberg sobre la companyia farmacèutica en què se subratlla que és "molt probable" que aquesta avanci cap als seus objectius de despalanquejament i que això impulsi "significativament" les seves accions.

  • 10,18€
  • 3,37%
  • 7,00€
  • 6,06%

Berenberg reitera al seu informe el consell de comprar per a Grifols, amb un nou preu objectiu de 24,90 euros per a les accions de classe A (des dels 23,80 euros) i de 18,65 euros per a les accions de classe B (des dels 17,80 euros).

Les dues classes d'accions de Grifols romanen avui dia amb valoracions molt deprimides i aquests analistes consideren que això és normal si es té en compte l'excessiu palanquejament de l'empresa, amb 7 vegades deute net/EBITDA.

Tot i això, Berenberg creu que el camí cap al despalanquejament és factible i que això implicarà que els seus títols pugin. Així, parla de tres etapes per fer la reducció del deute.

En primer lloc, fa referència a la venda d'actius. En segon lloc, a la recuperació orgànica de l'EBITDA. Finalment, fa al·lusió a activitats vinculades al capital, és a dir, "un col·lapse de l'estructura d'accions de doble classe mitjançant una aportació de capital per part dels accionistes sense dret a vot".

Els avenços en qualsevol d'aquests factors o en tots, segons aquests analistes, són "molt probables" i "poden impulsar les accions significativament a l'alça".

"Amb les accions A amb dret a vot cotitzant a menys de 9 vegades el nostre BPA ajustat estimat per al 2024 i les accions B sense dret a vot a poc més de 6 vegades, el potencial de revaloració és clarament substancial", remarquen des de Berenberg.

CITI TAMBÉ 'COMPRA'

Citi també contribueix aquest divendres al bon comportament de Grifols a la borsa. Així, reitera el consell de comprar, amb un preu objectiu de 22,30 euros, després de revisar les estimacions sobre la companyia.

Aquests experts esperen que Grifols registri al primer trimestre de l'any una evolució del negoci "a l'extrem superior de les previsions", així com "una sòlida execució del programa d'estalvi de costos de 400 milions".

Així mateix, Citi preveu la monetització parcial de la participació de 1.500 milions d'euros a RAAS i l'estudi d'opcions estratègiques per a Diagnostics durant el segon semestre, per accelerar els esforços de despalanquejament.

Noticias relacionadas

contador