ep recurs de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha tancat aquest dijous la compra d'instal·lacions productives al Canadà i una xarxa d'onze centres de plasma als Estats Units per 460 milions de dòlars (uns 391,4 milions d'euros). Aquesta operació, que no requereix finançament addicional, ha estat acordada amb el grup sud-coreà GC Pharma.

La transacció forma part de l'estratègia de creixement sostenible que desenvolupa Grifols a nivell global, "centrada en augmentar el proveïment de plasma i a continuar potenciant l'expansió internacional com dues dels seus eixos principals", segons ha informat la farmacèutica catalana en un comunicat.

En concret, ha pagat 370 milions de dòlars (314,8 milions d'euros) per les instal·lacions productives de Mont-real (el Canadà). El preu d'aquesta operació també inclou una planta de fraccionament de plasma amb 1,5 milions de litres de capacitat i dues plantes de purificació, amb les quals Grifols es converteix en l'únic productor comercial de medicaments plasmàtics a gran escala al país nord-americà.

Per part seva, l'import de l'adquisició dels onze centres de plasma als Estats Units ascendeix a 90 milions de dòlars (76,6 milions d'euros). La companyia espanyola remarca a la nota que "continuarà reforçant la seva actual xarxa" d'aquest tipus de centres.

El co-conseller delegat de la companyia, Víctor Grífols Deu, considera que "aquesta adquisició, a més de ser un nou i important pas en la nostra estratègia de creixement sostenible a llarg termini, compleix amb el nostre propòsit de continuar donant suport als països perquè puguin aconseguir l'autosuficiència de medicaments plasmàtics, essencials per als pacients que en depenen”.

Raimon Grífols Roura, també co-conseller delegat de farmacèutica, ha remarcat que la incorporació d'11 centres de plasma als Estats Units els permet "continuar afermant el lideratge i els avantatges competitius". A més, expandeixen la seva "capacitat d'obtenció i fraccionament de plasma", un procés "fonamental per a continuar garantint als pacients de tot el món un accés segur a aquests medicaments plasmàtics essencials".

Noticias relacionadas

contador