ep fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha signat contractes de compravenda d'accions amb el grup sud-coreà GC Pharma i altres inversors per a l'adquisició d'una fàbrica de fraccionament de plasma i dues plantes de purificació, a Mont-real, el Canadà, a més d'11 centres de col·lecció de plasma als Estats Units, per un preu total de 460 milions de dòlars americans, lliure de deute.

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

Grifols no requerirà finançament addicional per a la transacció. Al tancament d'aquesta, s'han garantit uns nivells mínims de patrimoni net, capital circulant i de caixa.

Actualment, les fàbriques de purificació es troben en procés d'obtenir les llicències i autoritzacions reguladores necessàries de les autoritats sanitàries corresponents per produir productes derivats del plasma. Una vegada obtingudes les llicències i autoritzacions, Grifols es convertirà en l'únic productor comercial de productes plasmàtics al Canadà, amb capacitat per fraccionar 1,5 milions de litres de plasma.

Grifols estima poder produir immunoglobulina i albúmina a les fàbriques per proveir al mercat canadenc a partir de 2023.

Els centres de donació van obtenir un volum de recol·lecció de 350.000 litres de plasma al 2019.

Una vegada executada la transacció, i per mitjà d'un contracte de subministrament de plasma, Grifols s'ha compromès a subministrar determinada producció derivada dels centres de donació a GC Pharma per un període de 24 mesos.

El tancament de la transacció està subjecte a l'aprovació de les autoritats reguladores, i s'estima que podria tenir lloc abans de finalitzar l'exercici 2020.

Noticias relacionadas

contador