grifols

Grifols ha adquirit el 25% de Mecwin, una empresa derivada (spin-off) de l'Institut de Micro i Nanotecnologia del CSIC. La farmacèutica ha subscrit dos milions d'euros en l'ampliació de capital de Mecwins a través de Progenika Biopharma, que ja era soci de la companyia.

  • 8,34€
  • -3,72%
  • 5,92€
  • -2,87%

La injecció de capital, en la qual també ha participat CRB Inverbío amb altres 2 milions d'euros, permetrà a Mecwins començar a desenvolupar prototips precomercials d'aquesta tecnologia i Grifols pren posicions a l'àmbit de la nanotecnologia aplicada al diagnòstic.

Mecwins és una empresa derivada (spin-off) de l'Institut de Micro i Nanotecnologia del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) especialitzada en el desenvolupament d'innovadores eines nanotecnològiques d'anàlisi per al diagnòstic i pronòstic de malalties. Fundada el 2008 per Javier Tamayo i Montserrat Calleja, Mecwins ha desenvolupat una tecnologia d'immunoassaig de lectura òptica ultrasensible a partir de nanosensors per a la detecció de biomarcadors proteics en sang. Aquesta tecnologia té potencials aplicacions en camps com l'oncologia, malalties cardiovasculars i infeccioses.

La inversió de Grifols i CRB Inverbío permetrà Mecwins realitzar estudis clínics que demostrin la capacitat diagnòstica d'aquesta tecnologia, que mostra una sensibilitat un milió de vegades més alta que la utilitzada a la pràctica clínica habitual.

Aquesta major capacitat facilitaria als professionals de la salut la detecció primerenca en una gota de sang de biomarcadors de malalties com el VIH, la reaparició primerenca d'un càncer de pròstata després d'una cirurgia o la isquèmia de miocardi, entre d'altres. Aquest diagnòstic primerenc permetria el tractament en estadis molt inicials d'aquestes malalties.

A més de Progenika Biopharma, participen en Mecwins Masela Inversions i la societat de capital risc CRB Inverbío, a través del seu vehicle CRB Bio II. L'operació ha comptat amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke, S.L.P. per part de Grifols.

Les accions de Grifols, que han començat la sessió en vermell, cotitzen amb una pujada 0,26%.

Noticias relacionadas

contador