ep recurs de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha anunciat aquest dijous la compra del 10% del capital de Bloodbuy, una plataforma basada en el núvol que facilita la compravenda de components sanguinis als EUA i en la qual comptarà amb un membre al seu consell d'administració.

  • 9,52€
  • 7,09%

En concret, ha explicat Grifols, aquesta plataforma permet als centres regionals de donació de sang dels Estats Units ampliar la seva cartera de clients al país al mateix temps que proporciona als hospitals i altres professionals sanitaris un major accés a components sanguinis, en connectar directament oferta i demanda. I és que Bloodbuy està operativa als EUA per a tots els hospitals, centres mèdics, xarxes integrades de subministrament i centres de donació de sang qualificats.

Actualment, segons la multinacional catalana d'hemoderivats, en aquesta plataforma hi participen algunes de les institucions mèdiques més prestigioses del país, així com gairebé 30 centres independents de donació de sang. "La recent crisi provocada per la Covid-19 n'ha impulsat la implementació, ja que els hospitals i centres de donació de sang estan emprant models que redueixin la incertesa operativa en aquest entorn tan impredictible".

Bloodbuy donarà suport al creixement de Grifols i aprofundirà en l'anàlisi del mercat de components sanguinis, facilitant a la companyia l'objectiu potencial de realitzar inversions addicionals en l'àmbit de la salut digital. En aquest sentit, el director d'Innovació de Grifols, David Bell, ha destacat que Bloodbuy ofereix una "oportunitat única d'utilitzar la tecnologia per assegurar que els components fonamentals de la sang arribin als pacients que els necessiten de manera ràpida i eficient".

Per part seva, el fundador i conseller delegat de Bloodbuy, Chris Godfrey, ha matisat que el coronavirus ha generat "reptes sense precedents" en el subministrament de sang, per les pertorbacions entre oferta i demanda relacionades amb el distanciament social, la suspensió dels procediments mèdics opcionals i altres intervencions necessàries de salut pública.

La plataforma Bloodbuy permet als proveïdors sanitaris registrats complementar les seves necessitats de components sanguinis tant de manera recurrent com a demanda. Això assegura que els hospitals poden proporcionar la millor atenció possible als seus pacients, al mateix temps que dota als centres de donació de sang de més capacitat de distribució de productes sanguinis per salvar vides. La plataforma també permet millorar la rendibilitat, en reduir despeses i costos innecessaris.

Segons un recent informe del Departament de Salut i Serveis Socials dels Estats Units (O.S. Department of Health and Human Services), prop del 23% de tots els hospitals enquestats s'han vist obligats a cancel·lar cirurgies no vitals durant un o més dies a conseqüència de l'escassetat d'existències de sang. A més, diversos estudis han indicat que algunes regions dels Estats Units tenen una taxa de balafiament en la utilització de plaquetes d'entre el 5% i el 25% a causa de les característiques impredictibles entre l'oferta i la demanda dels mercats locals.

Noticias relacionadas

contador