ep david ruiz de andres ceo de grenergy
GRENERGY - Archivo

Grenergy va guanyar 6,8 milions d'euros durant el primer semestre -un 49% més que un any abans-, impulsada pel traspàs de cinc plantes solars (55 MW) a Xile i els ingressos per la venda d'energia.

  • 25,95€
  • 2,98%

La companyia, que va començar a facturar l'electricitat produïda pel parc solar de Quillagua i altres projectes en operació, va ingressar 82,5 milions (enfront dels 58.080.000 d'ara fa un any) i va aconseguir un EBITDA de 13,3 milions d'euros -un 40% més- durant la primera meitat de l'any.

Aquest període va estar marcat, a més, per l'entrada en operació de parcs propis com el d'Escuders (200 MW), situant el catàleg de plantes pròpies als 398MW en operació. Precisament, de gener a juny Grenergy va destinar part de la seva inversió dels 75,6 milions a la construcció i desenvolupament d'aquest parc -un dels més grans de la companyia fins a la data-, que està previst que comenci a obtenir els seus primers ingressos per venda de energia durant l'últim trimestre del l'any. També va destacar la venda i construcció de plantes solars PMGD a Xile (173 MW) i altres projectes en distribució a Colòmbia (72 MW).

A més, després de l'ampliació de capital de 105 milions duta a terme durant el primer trimestre i que assegura les necessitats de fons propis fins al 2023, el deute net de la cotitzada es va reduir respecte al 2020 en situar-se als 122.100.000 d'euros, la qual cosa suposa una ràtio de palanquejament de 4,4 vegades.

De la mateixa manera, en aquests mesos el pipeline de Grenergy ha escalat fins als 6,3 GW, incrementant-se en 1,7 GW durant l'últim any. La companyia ha dit que aquesta cartera en diferents graus de desenvolupament garanteix així el seu creixement a curt i mitjà termini en comptar amb 2,6 GW en Advanced Development i 772 MW en fase de backlog.

Aquests resultats arriben amb prou feines uns dies després del tancament d'un acord per a la venda d'energia a llarg termini (PPA, per les sigles en anglès) del seu parc de Belinchón a Conca amb una empresa generadora, comercialitzadora i distribuïdora d'electricitat amb "forta" presència al mercat ibèric i després de registrar el primer programa de pagarés verds alineat amb els Green Bond Principles 2021 per valor de 100 milions d'euros.

Segons David Ruiz de Andrés, conseller delegat de Grenergy, "els resultats del primer semestre mostren les sòlides xifres operatives i financeres de la companyia, al mateix temps que evidencien l'avanç de la cartera de projectes propis i la maduració del nostre pipeline, clau per mantenir el ritme de creixement segons el planificat".

Noticias relacionadas

contador